Szikora Rita vagyok. Több, mint 17 éve tanítok angol nyelvet és rengeteg helyen megfordultam már. Több városban is: Budapest, Gödöllő, Dabas, Szeged. 

Sokat vettem részt gyerekek táboroztatásában. Jelenleg Skype-on tanítok angol nyelvet minden korosztálynak. A kommunikatív nyelvtanulás híve vagyok és hiszem, hogy a nyelv beszélve tanulható.

 Az angol óráim 100%-ban angolul folynak, angol nyelvű és élő környezetben. Célom minél több angolul beszélő tanuló. Szeretném, hogy bátran beszélj angolul, és ne tarts attól, hogy hibázhatsz. A hibázás a nyelvtanulás része. Hiszem, hogy a tanulás öröm, és úgy lehet hatékonyan angol nyelvet tanulni, ha közben jól érzed magad, a természetes tanuláson keresztül, és nem görcsölni nyelvtani szabályokon, ezzel élettelenné téve egy élő nyelvet, hanem valós élethelyzeteken keresztül „felvenni” azt, erőlködés nélkül. Ezt a könnyed légkört, élmény alapú tanulást teremtem meg az angol nyelvóráimon, összetartva az angol nyelvi kis csoportokat.

A tanórákon a csoporton belüli horizontális tanulás van jelen, ahol a tanulók egymástól is tanulhatnak. A csoportban való tanulás a leghatékonyabb tanulási forma, sokkal többet, gyorsabban lehet ilyen formában tanulni. Az információátadás, elméleti oktatás, nyelvtan és szótanulás helyett a nyelvhasználaté, készségfejlesztésé a kulcsszerep. A magolás helyett az automatizmus kialakítása a célom. Oktatási formám tanuló központú és nem tananyag központú és ez kulcs fontosságú a hatékony tanulás szempontjából.

Jelentkezz itt, ha célod van az angol nyelvvel és elkötelezett vagy a nyelvtanulás iránt!   Rita

A webangol.com honlap

A webangol.com oldal célja, hogy megértsd, hogyan kell hatékonyan angol nyelvet tanulni nyelvtani szabályok és szavak magolása és fordítás nélkül. Továbbá cél, hogy megszeresd a nyelvtanulást, hiszen tanulni öröm. Ebben segítenek a részletes cikkek, útmutatók és élő online nyelvtanfolyamaim.

Az írások szerzője Szikora Rita, angol nyelvtanár.

A szakértő

Szikora Rita vagyok, több mint 17 év folyamatos nyelvtanítás alapján 100%-os biztonsággal állítom, hogy egy nyelvtanulónak készségfejlesztésre van szüksége és nem szabályok, szavak magolására, sem pedig fordításra. Ennek következtében élvezni fogja a nyelvtanulást, hiszen maga használja és sajátítja el a nyelvet a tanórán. Öröm lesz a nyelvtanulás, mert a tanórák részese lesz aktívan, kreatívan, folyamatosan. Ebben tudok segíteni élő online nyelvtanfolyamaimmal.

Jogi nyilatkozat

Adatvédelem: A feliratkozáskor kapott személyes adatokat bizalmasan kezelem, harmadik személynek nem adom át. Bővebben itt olvashatsz róla https://www.webangol.com/at/