Oszd meg másokkal is

Ebben mások a webangol.com videós tanfolyamai és tanulási segédletei: egyszerűen érthetőek, frissek, modernek, innovatív tanulási kultúrát tartalmaznak, és gyorsabb eredményt érhetsz el velük, mint más tanfolyamokkal!

Színes kockákból az English szó kirakva és a kockák tetejére helyezve. Webangol.com cikk egyik képe.

Milyen új lehetőségeket nyújt számodra a webangol.com, hogy gyorsabban elsajátítsd a társalgási szintet angolból?

Engedd meg, hogy egy kicsit meséljek magamról. Amellett, hogy beszédfejlesztő angol nyelvtanár vagyok, ugyanúgy nyelvtanuló is, mint te. Folyamatosan fejlesztem önmagam is és a tananyagaimat is, hogy minél jobbak legyenek számodra. Személy szerint én imádok nyelvet tanulni, rengeteget olvasok, hallgatok hanganyagot.

Szerencsésnek mondhatom magam, hogy olyan nyelvi módszert tanultam évekkel ezelőtt a tanárképzőn, ami egyszerű és végre működik. Én magam is így tanulok nap mint nap. Téged pedig élő, online angol nyelvórákkal (Webangolive) és videós nyelvtanfolyamokkal (Webangol Nyelvi Szoba) tudlak segíteni. Így bátran meg tudsz majd szólalni bármilyen élethelyzetben angolul. Legyen az nyelvvizsga, munkahely vagy akár egy külföldi utazás. 

Nálam az angol nyelvóra végre tényleg angol nyelvóra, mert a párbeszédre, kommunikációra épül magolás helyett. Az értelmetlen memorizálás és fordítás ma még mindig jelen van a tanórákon, de csak szenvedést okoz neked a nyelvtanulónak, ráadásul unalmas. Miért ne legyen a nyelvtanulás élvezetes? A Webangolnál ez teljesen természetes. Végre rólad szól, lehetőséged van érvényesülni. Mindezt magolás és fordítás mentesen, a célnyelven angolul, a nyelvi készségek fejlesztésén keresztül. Ez egy valódi nyelvtanfolyam kizárólagos funkciója.

Nyelvtanárként és örök nyelvtanulóként én is tudom, milyen nehéz egyszerre kiválasztani a jó angol nyelvtanfolyamot, megtartani a motivációt, és rendszeresen gyakorolni a nyelvet munka, család és egyéb elfoglaltságok mellett. Ezzel a nyelvi módszerrel könnyedén megy, és legalább 60%-kal több időt spórolsz magadnak. Energiát pedig nem veszítesz, sőt a webangolos nyelvórák feltöltik az energia raktáradat. Ez azért van, mert minden percét hasznosan töltöd, célirányosan a nyelvre és annak elsajátítására, a nyelvtanulásra koncentrálsz. 

Azért hoztam létre a webangol.com nyelvtanulási oldalt, hogy minél több sikertelen nyelvtanulónak tudjak segíteni. Tudom mit érzel. Régen én is ugyanúgy szenvedtem a magolástól, de amikor megismertem ezt az új, üdítő és egyszerű módszert teljesen új ember lett belőlem. A nyelvtanulás lett a szenvedélyem és imádom a mai napig.

Kell-e választanunk a nyelv hasznosíthatósága vagy a nyelv szeretete között?

Ha tanulunk valamit teljesen természetes, hogy hasznosítható tudást akarunk elsajátítani. Azonban, ha nem szeretjük, csak erőltetjük, akkor nehezen megy majd a tanulás és végül könnyen feladjuk.

Azért félreérthető ez, mert azt hiszed, hogy a te hibád, hogy nem haladsz. Félelmet kelt, görcsölsz, nem megy a beszéd, próbálod összerakni a szavakat a fejedben, holott a módszerrel, a tanulási kultúrával van a gond.

Tehát nem kell választani a nyelv hasznosíthatósága és a szeretete között. Ha a kettőre pozitív választ adsz magadnak, akkor nyert ügyed van. Mindemellett vizsgáld még meg azt a tanulási módszert, amivel tanulsz, hiszen az a lételeme a nyelvtanulásnak. Összefoglalva, legyen hasznos, és szeresd is, hiszen a kettő együtt hatékony.

Miért fontos, hogy szeressük azt, amit tanulunk?

Ha nem szereted azt, amit tanulsz, hiába tanulod, nem sajátítod majd el, vagy csak nagyon nehezen, sok szenvedéssel, és évek múlva.

Mindenkivel előfordult már életében, hogy olyanfajta tantárgyat tanult, amit nem szeretett, de kötelező volt. Szerencsére az angol nyelv rendkívül hasznos, könnyen elsajátítható a megfelelő módszerrel és nagyon könnyű megszeretni.

Sok tanuló a nyelvóráimon szereti meg igazán a tanulást. Nem is gondolta volna, hogy megszereti, de azóta is tanul. Az ok, hogy addig rosszul tanították nekik. Itt pedig jól érzik magukat amellett, hogy rengeteget tanulnak, megtanulnak tanulni és megértik, mit miért csinálunk.  A félelem és a görcsölés pedig nagyon rövid idő alatt köddé válik.

Ezeken a tanfolyamokon mindennek megvan a miértje, értelme, és lényeges, hogy a tanuló is megértse ezeket, ezáltal kialakuljon egy másfajta tanulási kultúra.  Angol nyelvet tanulni sokkal több ugyanis, mint szómagolás és fordítás. A megfelelő módszerrel olyan mértékben fejlesztheted magad, hogy nem csak a nyelvet, hanem rengeteg minden mást is tanulsz, többek között szemlélet váltást.

Hogyan tudod fejleszteni a hallás utáni készségedet és a beszéd készségedet?

Nyilván, ha egy tanfolyamról beszélünk kettőn áll a vásár. Sok múlik a tanulón, mennyire rendszeresen foglalkozik a nyelvvel. Azonban, ha nem megfelelő, élvezetes, a tanfolyami módszer és kultúra, akkor a tanuló sem fogja élvezni, sőt a tanár sem. Sok kollégámon láttam, mennyire nem élvezik a tanítást, de tudatosan nem gondolkodnak el azon, hogy miért is van ez, vagy miként lehetne változtatni rajta. Csak sodródnak az árral. Ez biztosan nem jó hatással van sem a tanuló hozzáállására, sem a hangulatára, motivációjára.

Továbbá az a kérdés, hogy ha a tanár nem élvezi a saját óráját, hogyan fogja a tanuló?

Amikor a tanár a vezetője a tanfolyamnak, neki kell jó példát mutatnia. Ha ez nincs meg, márpedig a nyelvtanfolyamok többségéről hiányzik, hogyan várjuk el az eredményt a tanulótól?

Ha a webangol.com weboldalon leírt kommunikatív módszer megvan egy szakmailag jól képzett nyelvtanárnál, akkor pedig minden megvan a tanuló számára, hogy sikeres legyen. A többi rajta múlik, azonban így már nagyon könnyű a nyelvtanulás.

Személy szerint minden tanórát élvezek, szeretem a tanfolyamaimat, mert pontosan tudom, hogy olyan értéket adok tanulóimnak, amelyet hosszú távon hasznosítani fognak az életben és profitálnak belőle. 

A webangol.com tanfolyamain percre pontosan az óra elejétől a végéig minden feladatnak megvan a funkciója, a miértje. Mindenre szánunk időt, nem sietünk semmivel sem, hisz a lényeg a mélyre ható tanulás. Nem pedig az a fontos, hogy pl. befejezzünk egy könyvet gyorsan X idő alatt.

Itt az összes tanuló élvezi a tanfolyamot, hiszen örömmel járnak ide, nem éreznek nyomást, hogy időre teljesíteni kell valamit. Nincs tesztelés, szódolgozat, egymás összehasonlítása, osztályzás, csak felhőtlenül élvezik a tanulást, az élő kommunikációt, a nyelvi fejlődést óráról órára, percről percre. Sok sikert neked! Irány a társalgási szint angolból! Pörgesd fel az angolod!


Oszd meg másokkal is
Shopping Cart
Scroll to Top