A Webangol Puzzle darabjainak gyűjteménye avagy a komplett nyelvtanulás rövid útmutatója

Kezdjük az elején… A Webangol Puzzle mondhatni 0. darabjával: a világ leghatékonyabb nyelvtanulási módszere, a természetes nyelvi módszer. Az angol nyelvtanulás egy nagyon komoly ugyanakkor nagyon egyszerű tevékenység is, mellyel rengeteg olyan készséget fejlesztesz, amit mind az angol nyelvhasználatban, mind a mindennapi életben tudsz használni. A webangol.com módszerével ráadásul visszatérhetsz egy olyan tevékenységhez, melyet születésed óta végzel. Igen. Ez a nyelvtanulás, hiszen az anyanyelvedet is így tanultad, és a mai napig tanulod, csak tudat alatt, úgy ahogy itt tanulhatsz nálunk: magolás-mentesen, egy nyelven, mindenféle természetellenesség nélkül. Akkor az angolt miért tanulnád természetellenesen magolással, magyarozással? Egyáltalán nem kell ezt így tenned, sőt nem kell semmilyen kényelmetlenséget sem elviselned. Állj át a beszéd centrikus, tervezhető, kiszámítható angol nyelvtanulás pártjára. Íme a biztonságos, élvezetes nyelvtanulás. Olvasd tovább! Kattints a piros ikonokra!
Csak angol
Csak angolul lehet az angol nyelvet hatékonyan elsajátítani. Más opció nincs, hiszen a tanórai magyarozással, a magyar nyelv (vagy bármilyen nyelv) belekeverésével egyszerűen hátráltatod az angol nyelvtanulásod és természetesen a tanár is. A képzett nyelvtanár márpedig azért van a nyelvórán, hogy menedzselje, és kihúzzon a magyarul való gondolkodás gödréből, hogy szabadon beszélj angolul. Az angol nyelvóra angolul van és a nyelvhasználaton keresztül tanuljuk, jobban mondva sajátítjuk el a nyelvet. Ezért hívjuk angol nyelvórának: angolul folyik + a nyelvhasználat van jelen, maga a nyelv ténylegesen. A magolós-magyarozós-magyarázós tanfolyamokat egyszerűen nem sorolom ide, azokkal csak szenved a nyelvtanuló és nem halad előre.  A képlet teljesen szimpla: az angolt angolul tanuljuk, hogy megtanuljunk angolul gondolkodni és kommunikálni. Úgy ahogy az anyanyelvünket tanultuk, de anyanyelv, magyar nélkül. A magyarnak semmi köze az angolhoz, illetve semmilyen formában és mennyiségben nem lehet jelen az angol nyelvórán, mert az akkor már nem angol nyelvóra egész egyszerűen.
Nyelvi készségek fejlesztése
Négy nyelvi készségünk van: hallás-értés, beszéd, olvasás, írás. Ez a leges leglényegesebb a nyelvi fejlesztés keretén belül és ezért bukik meg a magyarországi angol nyelvoktatás, hiszen a magolós-magyarozós nyelvtanfolyamok nyomokban sem tartalmaznak nyelvi készség fejlesztést, pedig egy a kulcs a nyelvi elsajátításhoz. Néha vannak gyenge próbálkozások, amikor próbálnak némi párbeszédeket vagy mondatokat bemagoltatni a nyelvtanulókkal, de sajnos az nem elég, illetve azok is hagynak kivetni valót maguk után. Egy hatékony tartalmas nyelvóra végig az angol nyelvről és a négy nyelvi készség fejlesztéséről szól, ahogy a webangol.com nyelvtanfolyamai is, valamint minden nyelvi elem, nyelvtan, szavak, tehát a nyelv újra és újra visszatér. Továbbá a négy nyelvi készség oda-vissza támogatja egymást, ezért egyik sem elhanyagolandó, nyelvtanfolyamokon mind a néggyel foglalkozunk megfelelően, megfelelő arányban. Ezt egy profi nyelvtanárnak ismernie és tudnia kell. A webangol.com tanfolyamain minden eszköz és lehetőség megvan ehhez. Ezért könnyű nálunk az angol nyelvtanfolyam és ezért lehet becsatlakozni bármikor, az év 365 napjában.
Magolás-mentes angol nyelvtanulás
Ez garantált a webangol.com angol nyelvtanfolyamain. Ugyanis a nyelvtanuló egyben nyelvhasználó. Ha nem ezt tapasztalod, akkor rossz nyelvtanfolyamon ülsz. A nyelvtant, szavakat pedig nyelvhasználat szempontjából nem magolni, hanem használni kell a nyelvvel együtt.  Továbbá mint nyelvhasználóknak nem megérteni, hanem használni kell. Ha azzal töltöd az időt a tanórákon, hogy analizálod a nyelvtant, próbálod “megérteni”, ami kb. lehetetlen, magolsz, magyarul tanulsz, akkor a teljes nyelvtanfolyami idődet elpocsékolod, arról nem beszélve, hogy otthon görcsölsz és szenvedsz a házi feladattal, mert a nyelvről tanulsz és nem a nyelvet tanulod,  ami a cél egy nyelvtanulónak. Vigyázat! Nagy különbség nyelvről tanulni vagy a nyelvet tanulni, nem ugyanaz! Így ami a célod: a kommunikáció sosem fog létrejönni, csak kínlódsz. Ez a rossz módszer, illetve értelmetlen. Még egyszer: rossz nyelvtanfolyamon ülsz.

Jó módszer:  a nyelvtant és szavakat a nyelvvel együtt tanuljuk meg (ahogy az anyanyelvünket is). Észre sem veszed, hogy mennyi mindent tanulsz meg rövid idő alatt, mert tudat alatt tanulod meg, örömmel. Tanulunk nyelvtani alapokat, szavakat az órákon, de úgy ahogy azt kell. Így lesz sikerélményed. Ez az egyetlen és hatékony módszer, a https://webangol.com/ módszere, ha magolás és időpocsékolás helyett sikeresen szeretnéd elsajátítani az angol nyelvet. Jó nyelvtanfolyamon ülsz.

Beszédközpontú angol nyelvtanulás

Ez szintén alap eleme a komplett nyelvtanulásnak. Sőt, erről szól a valódi nyelvtanulás. Igazság szerint nekem sosem volt világos, hogyan kérik számon a nyelvtanulókat, hogy folyékonyan beszéljenek, ha meg sem tanítják azt, szinte nincs is aktív kommunikáció a tanórákon, esélyük sincs a sok magolás és az állandó csend miatt, hogy beszélni tanuljanak. Hogyan is kell? A tanóra teljes mértékben a beszédre, kommunikációra kell, hogy épüljön. Valamint megtanulják a tanulók a kommunikációs eszközöket is használni. Ugyanis nagy része a tanároknak elfelejti megtanítani, hogyan is kell kommunikálni. Az angol nyelv fontos és nem papírra írogatva válik élővé, hanem élőben, a tanórákon használva plusz a kommunikációs eszközökkel. Többnyire csak csendben jegyzetelnek a tanórákon? Igen. Nálunk nem így van, az angol nyelvóra óra elejétől a végéig minden nyelvi szinten angolul folyik és végig kommunikálunk, beszélünk, egymásra figyelünk, ezzel fejlesztjük az említett négy nyelvi készséget.

Örömtanulás
Nos, ez a mozgató rugó a nyelvtanulásban. Alap pszichológiai tény, hogy nem tudunk egyszerre örülni is valaminek és görcsölni is rajta. Ha a tanuló görcsöl, izgul a nyelvórákon, akkor nem élvezi. Ha nem élvezi, akkor nehezen foglalkozik vele mind a tanórákon, mind a házi feladatnál. Ha nem motivált, nem örömmel tanul valamit, nem is tanulja meg és sajátítja el, vagy csak nagy szenvedéssel esetleg, de mind tudjuk, hogy az se nem az igazi, se nem hatékony. A tanulás márpedig csupa öröm. Vizsgáld meg magadon. Ha örömmel olvasol egy jó könyvet, sztorit tuti fogsz rá emlékezni másnap és akárhányszor el tudod mondani barátodnak, ismerősödnek, bárkinek. Így megy az angol nyelvtanulással is. Ha örömmel tanulod a nyelvet, pillanatok alatt „felszívod”. Sok mindent tudat alatt is, és sokkal többet is, mint gondolnád. Észre sem veszed, mennyi mindent tanulsz így. Te már csak azt veszed észre, hogy a kellő helyzetben használod az angol nyelvet. Nálunk így mennek a tanfolyamok és az elmúlt években rengeteg pozitív visszajelzést kaptam ezzel kapcsolatban. Tehát tanuld az angol nyelvet szívből, örömmel. A webangol.com ebben segít. A mi nyelvtanfolyamainkra a tanulók örömmel járnak és energiát is kapnak a nyelvtudás mellé. Óra végére tele lesznek energiával, új ötletekkel és nagy részük már az órák után nekiáll a házi feladatnak.
Élő angol nyelvi környezet
Ez a további óriási hiányosság a magyar nyelvoktatásban: a valódi, dinamikus élő angol nyelvi környezet. Lehetsz bármilyen fajta nyelvórán, tanulhatsz bárkitől bárhol a világon, de ha nincs meg az élő angol nyelvi környezet, melyen belül nyugodtan elsajátíthatod az angol nyelvet a nyelvi készségek fejlesztésével és a kommunikációs eszközök megfelelő, célirányos használatával, haszontalan a nyelvtanfolyam. Mindennek pontosan úgy kell történnie, ahogy a webangol.com nyelvtanfolyamain. Itt mindig van lehetőséged beszélni a tanórákon, kis csoportokban.  Miért? Ahogy már korábban már említettem, hol máshol is lenne? Egy magolós-magyarozós órán? Egy egyéni órán? Egy jegyzetelős órán? Nem. Ez egy lendületes, pörgős angol nyelvórán lehetséges. Csatlakozz a tanfolyamhoz még ma és meglátod. Hozzáteszem, jobban kifejezve hangsúlyozom, hogy lehetőséged van beszélni a nyelvórákon, amennyit szeretnél, de nem kötelező. Ha például még nem mersz annyira beszélni, nem gond. Mi egy elfogadó közösség vagyunk. A folyamatos beszéd készség ki fog alakulni, rövid időn belül, de részletesen mindig megbeszéljük a tanfolyamokon, pontos útmutatásokkal, hogy ez pontosan hogyan és mikor fog történni. Segítünk, sosem vagy egyedül, mindent tudni fogsz pontosan mit és hogyan kell tenni.
50%-al több idő spórolása
Ez nem kérdés. Ha beszéd centrikus és célirányos nyelvtanfolyamot választasz legalább 50 % időt és pénzt spórolsz meg. Hiszen célirányos nyelvtanfolyamon veszel részt, ahol pontosan az történik, aminek történnie kell: hatékony nyelvtanulási technikák, kommunikatív tananyagok és eszközök, jó hangulat, örömtanulás, eredményes nyelvvizsga és nyelvhasználat. Ha célirányos megoldásod van bármire is az életben, nyilván hamarabb jön az eredmény is. Ez nálunk hamar jön és látványos. Több évnyi tapasztalat, hogy nálunk a nyelvtanulók legalább a fele időt megspórolják a nyelvtanulással mert itt minden pontosan meg van adva, mindig mindent tudnak mit kell tenni és már csak tenniük kell, tanulni a nyelvet.
Otthoni angol nyelvtanulás
Ez egy rendkívül modern nyelvtanulási megoldás. 2020-as években már nem kell elmenned sehova, nem kell semmit megvenned, csak online rendszeresen járni a nyelvtanfolyamokra. Mint már többször említettem, nem az számít, hogy online vagy offline tanulsz angol nyelvet. Az egyetlen dolog, ami számít: a hatékony, célirányos nyelvtanulási technika, élő nyelvi környezettel. Ebből következik, hogy online minden megoldható. Az online óra viszont nem annyiból áll, hogy rákattintunk a hívásindítás gombra és ledaráljuk a tankönyvet. Nem. Ahhoz nem kell nyelvtanfolyam. Az angol nyelvtanfolyam ahhoz kell, hogy elsajátítsd az angol nyelvet és tudd használni bármihez is van szükséged rá: nyelvvizsga, munkahelyen, külföldi tartózkodáshoz, stb. Ez otthonról online rendkívül egyszerűen kivitelezhető. Ami szükséges hozzá: jól működő számítógép, megfelelő mikrofon és hang, erős internet kapcsolat.
Sikeres komplex angol nyelvvizsga
A sikeres komplex nyelvvizsgára a felkészülés jön magától és természetes módon készülünk rá a nyelvtanfolyamainkon. A tanfolyam olyan gyakorlati elemeket, feladat típusokat, kommunikációs elemeket, pármunkákat tartalmaz, melyek teljes mértékben segítik a hatékony nyelvtanulást és az ezt követő komplex nyelvvizsgád. Mindezt természetesen és minden órán egy kicsit hozzáadunk a sikeres nyelvvizsgádhoz, így nem halmozódik fel az utolsó hetekre, napokra. Így sokkal könnyebb. Erről bővebben a nyelvtanulói témaköröknél olvashatsz itt a honlapon. A nyelvvizsgára való felkészülés nem a nyelvvizsga feladatokkal kezdődik ugyanis.
Sikeres külföldi angol nyelvhasználat
A sikeres külföldi angol nyelvhasználat szintén adott a webangol.com nyelvtanfolyamaival, mert a beszéd centrikus angol nyelvtanfolyamok keretében fejlesztjük a már sokszor említett nyelvi készségeket az örömtanuláson keresztül, és mivel az óra teljes mértékben angolul folyik, sok-sok közös nyelvi gyakorlattal, pármunkával, tehát nyelvhasználattal, így ha meg kell szólalnod külföldön, garantáltan nem lesz problémád, ha így és ezzel a nyelvi módszerrel megfelelő ütemben tanulsz. Ennek oka, hogy rendszeresen használod a nyelvet a nyelvórákon, élő nyelvi közösségben és otthon is tanulsz. Ezért sokkal hatékonyabb egy kis csoportos óra, mint az egyéni, hiszen több irányból jön a kommunikáció, tudat alatt pedig sokkal többet tanulsz, több nyelvi elemet felvesz az agyad, mint amit gondolnál és vársz magadtól. Ennek következtében már csak azt veszed észre, hogy olyan nyelvi elemeket használsz, amiket tudatosan még megkérdőjelezel, hogy honnan tudod. Azonban tudod és ez a lényeg. Rengeteg ilyen visszajelzést kaptam az elmúlt kb. 7-10 évben a tanulóktól. Erre mindig azt válaszoltam, amit az elején megbeszéltünk, hogy így lesz. Így is lett. Valamint tanulóim is és te is, aki most épp olvasol így használod az anyanyelved. J Nem gondolkodsz azon, mit használsz és hogyan igaz? Használod és kész. Erre van szükséged magyar nyelvhasználóként. Az angol nyelvre pedig angol nyelvhasználóként van szükséged. Ezért zárjuk ki a magolást, fordítást a nyelvórákról, mert ha nem tennénk, nem lenne nyelvóra.
Sikeres céges, munkahelyi angol nyelvhasználat
A sikeres céges, munkahelyi angol nyelvhasználat szintén adott a webangol.com nyelvtanfolyamaival, mert a cégedben, munkahelyeden szintén a kommunikációra van szükséged akár szóban, akár írásban. Rengeteg a váratlan helyzet, és a nyelvtanfolyamaink ezt hivatottak orvosolni, hogy sose legyen problémád az angol nyelvvel. A webangol.com tanulói gördülékenyen használják a nyelvet ilyen helyzetekben is.
Kreativitás fejlesztése
Évek óta tapasztalom, ezért azt gondolom, hogy erre mérhetetlenül nagy szükség van mindenkinél. Nem lehet eleget fejleszteni a kreativitást, mindig van hova fejlődni. Magam is nap, mint nap foglalkozom ezzel: sokat olvasok, kreatív tananyag feladatokat írok, tervezem a webangol.com jövőjét, és mint például most is tartalmat írok a honlapra. Minden kisebb-nagyobb tevékenység, kreativitást fejleszt, ami nem monoton és valljuk be, sok monoton dolgot teszünk nap-mint nap az életünk során. Erre nagyon jó példa a munkánk, persze akinek nem monoton. Tanulóimon látom, hogy sokuk milyen hangulatban érkezik a tanórákra és milyen szuper hangulatban ér véget az óra. A különbség ég és föld. Természetesen pozitív irányban és ennek nagyon örülök, engem is feldobnak a tanórák.  Teszteld le magadon, hogy érzed magad miután valamilyen monoton tevékenységet végeztél, és hogy érzed magad akkor, amikor valamilyen kreatív dolgot alkottál. Mindig arra figyelj, hogy érzed magad és azt tedd többször, amiben jól érzed magad. A webangol.com nyelvtanfolyamai abszolút a kreativitás fejlesztését támogatják, ezzel együtt pedig a személyiséged is fejlődik.
Önbizalom fejlődése
Önbizalom annak folyamatában fejlődik, minél biztosabb vagy egy tevékenységben. Ez a mi nyelvtanfolyamainkkal automatikusan, természetesen történik. Minél többször gyakorlod az angol nyelvet – ez a nyelvtanfolyamon minden egyes órán megtörténik, hiszen minden egyes órán van lehetőséged bármennyit beszélni –annál magabiztosabb nyelvhasználó vagy, örömmel tanulsz, fejlődik a személyiséged, egyre jobb vagy az élet többi területén is. Pozitív irányban változik a kisugárzásod is, óriási és látványos lesz, mások is észreveszik. Figyeld meg, így lesz! Tehát a webangol.com nyelvtanfolyamain nagy mértékben fejlődik az önbizalmad. Jobb lesz az egész életed.
Angolul lazán 3 hónap alatt magolás-mentesen!
Íme a webangol.com szlogenje. Rövid, frappáns, lényegre törő. Azt mutatja, hogy már rövid idő alatt fel tudod pörgetni az angol nyelvtudásod és eredményt elérni.  Ez egy átlag időtartam, mert akár pár héten belül is fel tudod itt pörgetni a nyelvtudásod.
Összeáll a kép!
Mostanra tutira összeállt a Webangol.com Puzzle nagy képe. Mit is képvisel a nyelvtanulási weblapunk, a webangol.com. A világ leghatékonyabb angol nyelvtanulási módszerét. Így megy itt nálunk a webangol.com pozitív közösségében. Itt nincs magolás, nincs unalom, nincs negatívizmus, nincs semmilyen szankció, nincs kötöttség. Van örömtanulás, csak angol van, van sikeres nyelvhasználat mind a tanórákon mind az élet bármilyen területén, van egy elfogadó pozitív, sokszínű angol nyelvtanulói közösség, mely téged is nagy szeretettel vár. Jelentkezz az online nyelvtanfolyamodra még ma! Érezd jól magad egy családias, jó hangulatú nyelvtanfolyamon!

Webangol Megoldókulcs

Ahogy itt, a honlapon megjelenő cikkekben olvashatod, melyet ajánlatos alaposan végig olvasni, a webangol.com minden nyelvtanulási problémádra megoldást nyújt az élő, beszéd centrikus magolás-fordítás mentes nyelvtanfolyamokkal. Nálunk nem csak hirdetve van a beszéd centrikus tanulás, mint a tanfolyamok 97%-nál, itt óráról órára tapasztalod, hogyan is kell angol nyelvet tanulni. Megtanulsz tanulni is. Együtt forradalmasítjuk a nyelvtanulásod, a komplett újrakezdés vár téged készen, neked csak élned kell a lehetőséggel. Ehhez itt vedd fel velem a kapcsolatot most.

Mielőtt ezt megteszed, máris adom a kulcsot ami nyitja az ajándék videós nyelvcsomagodat, mellyel egy nagy, komplex témakört tudsz feldolgozni, csak írd be az email címed itt a bal oldali ablakba, és azonnal érkezik a levelesládádba.

A zöld gombbal zöld utat kap az angol nyelvtanulás. Figyeld és vedd át a példányodat most!