“Korábban sokféle formában próbálkoztam az angol tanulással, nem túl sikeresen, mert a számomra legfontosabb készséget nem fejlesztette egyik tanulási mód sem. Ez pedig a beszédkészség. Mivel nekem nem a nyelvvizsga megszerzése volt a célom, hanem az élő beszéd elsajátítása és az, hogy a gyakorlatban is hasznosítani tudjam a korábban tanultakat, ezért nagyon örültem neki, hogy megtaláltam ezt a tanulási lehetőséget. Ez a tanfolyami forma pont a beszédkészség elsajátítására helyezi a hangsúlyt. Ez mellett úgy érzem, hogy nyelvtanilag is sokat fejlődtem, mivel a beszéd centrikus tanulás keretében sok számomra kérdéses nyelvtani elem is tisztázódott. Illetve a szókincs fejlesztése szempontjából pedig sokkal eredményesebb számomra, ha bizonyos szövegkörnyezetbe ágyazva tanulom a szavakat, kifejezéseket. Nagyon sokan küzdünk ma ezzel Magyarországon, hogy rendelkezünk bizonyos angol tudással, de azt nem merjük vagy tudjuk használni. Szerintem az ilyen hozzám hasonló emberek számára ez a legideálisabb tanulási forma.”

Lengvári Erika

 

“Az eddigi angol tanulásaim során nagyrészt iskolai órák keretin belül tanították az angolt. De jártam nyelvtanfolyamokon és magántanárhoz is egyaránt. Mindegyik esetben ugyanaz volt a fáma: tanuld a szavakat, fordítsd a mondatokat, magold be a nyelvtant, és megtanulsz angolul. Nekem ez nem ment, hiába a sok szótanulás vagy nyelvtantanulás, számon kérésig a fejemben maradt, de utána szinte azonnal kiesett. Sokáig azt gondoltam, hogy velem van a baj, nincs nyelvérzékem, nem nekem való a nyelvtanulás. Rita a gimnáziumi osztálytársam volt, így már jó pár éve kaptam a hírleveleket az általa használt újszerű és modern nyelvtanulással kapcsolatban. A cikkeket elolvastam, de mindig találtam kifogást, miért nem tudom elkezdeni. Aztán megértettem a cikkeket, és rájöttem, szeretném kipróbálni az ő módszerét. Vagyis egy nyelvet beszélni és beszélni kell, nem elemezgetni meg magolni. 

Jelentkeztem nála, beszéltünk skype-on, elmondta hogyan tanít, és már a csoportban is voltam. Az első órától kezdve nagyon élveztem, a csoporttagok kedvesek voltak és segítőkészek. Hamar ráéreztem, most már nem kínlódok az órákon, hanem élvezem, meg merek szólalni. Folyamatosan jönnek a szavak, vagy ha épp nem, megtanultam, hogy írjam körbe olyan kifejezésekkel, amiket már ismerek. Nagyon sok készségem fejlődött, és már nem félek megszólalni. A napokban egy angol állás interjú is kilátásba kerül, ami korábban elképzelhetetlen volt számomra.”

Reck Szilvia

 

“Külföldi utazásaim során rendszeresen kellett használnom az angol nyelvet, viszont soha nem voltam magabiztos ha meg kellett szólalnom.krepszanita Nagyon örültem mikor egy évvel ezelőtt felfedeztem Rita honlapját. Rita óráin felszabadultan beszélgetünk a legkülönfélébb témákról, természetesen csak és kizárólag angolul. A csoportban egymást fejlesztjük és szinte játszi könnyedséggel aktív nyelvhasználók leszünk. Sok nyelvtanulási módszert próbáltam ezelőtt, de valahogy
mindet feladtam egy idő után. Legtöbbször az utazással eltöltött rengeteg idő emésztette fel a motivációmat, máskor pedig az unalmas tanórák. Rita órái változatosak, szórakoztatóak és úgy érzem ez alatt az egy év alatt rengeteget fejlődtem. Természetesen ehhez az is kellett, hogy az órákon kívül is tanultam és gyakoroltam. Számomra a nyelvtanulás nemcsak fejlődési lehetőség hanem egyben a hobbim is.
Mindenkinek ajánlom Rita óráit aki szeretne élvezetesen, hatékonyan megtanulni angolul, mindezt pedig kényelmesen otthonról.”

Fodor Anita

“Több mint 1 éve veszek részt Rita angol tanfolyamán. Szerettem volna fejleszteni a kommunikációs képességeimet, mert úgy érzem, az iskolában inkább a nyelvtanra fektetik a hangsúlyt, emiatt sosem voltam elég magabiztos ahhoz, hogy megszólaljak. Általános iskolában és gimnáziumban tanultam a nyelvet 11 évig tanrend alapján, ahol az órákat magyar nyelven tartották és leginkább a szótár tele írásával telt el az idő. Ritának köszönhetően 1 év alatt többet fejlődtemFarkas Tímea kép, mint 11 év alatt. Rita szórólapja alapján kedvet kaptam az angol tanuláshoz, valamint kíváncsi lettem, hogy hogyan zajlik egy olyan óra, ahol csak az angol nyelvet használjuk. Az órák tartalmasan és gyorsan eltelnek, mivel Rita tanrendje alapján a feladatok változatosak és figyelemfelkeltőek.  Szeretem, hogy többen vagyunk az órákon, mert minél többször hallok egy-egy feladatot, annál jobban rögzül a fejemben. Mindenkinek más a gondolatmenete, így egyes feladatoknál több megoldást is hallok, ez is segíti a fejlődésemet. 10 hónap angol tanulás után a férjemmel elutaztunk nászútra, Dominikára. Itt több olyan szituáció is adódott, ahol rá voltam kényszerülve, hogy megszólaljak angolul. Boldog vagyok, mert ezt már magabiztosan tehettem meg.”

Farkas Tímea

 

“Még nem régóta tanulok együtt Ritával, konkrétan egy hónapja, de már most úgy érzem, hogy sokat fejlődtem.

Korábban is próbálkoztam különböző angol tanfolyamokkal, magántanárokkal, de sajnos egyik sem vált be, és már kezdtem azt gondolni, hogy biztosan velem van valami baj.

A probléma ott kezdődött, amikor középiskola után felkerültem Nalesnyikné Horváth Anita képegyetemre, ahol már nem volt olyan nagy óraszámba tartva angol óra, sőt volt, hogy hónapokig nem is volt óra, ha pedig volt, akkor egyáltalán nem beszéltünk angolul. Én azt gondoltam, hogy jó vagyok angolból, hiszen a középiskolában végig jó eredményeim voltak, de mikor arra került a sor, hogy meg kell szólalnom rá kellett jönnöm, hogy az iskolában megtanult dolgok a beszédkészségemet nem fejlesztették. Ezután már csak szenvedés volt az angol tanulás.

Sorban kipróbáltam magántanárokat, ahol csak velem foglalkozott a tanár, online angoltanfolyamokat, illetve Skype-os oktatáson is részt vettem már, de egyik sem hozta azt az eredményt, amit szerettem volna, pedig óra után is sokat gyakoroltam otthon.

Jelenlegi munkámhoz elengedhetetlen az, hogy angolul tudjak kommunikálni, mind szóban, mind írásban.

Most úgy érzem, hogy elkezdetem fejlődni. Ez annak köszönhető, hogy Rita óráin csak és kizárólag angolul kommunikálunk nincs szómagolás, és a nyelvtant is a beszéden keresztül vesszük át. Természetesen, ha valami nem világos, akkor megállunk és megbeszélhetjük azt angolul, ha erre van szükség.

Korábban folyamatos stresszben voltam ha meg kellett szólalnom angolul, féltem, hogy nem jól mondok valamit, így inkább nem is beszéltem, nyilván még most is rengeteget kell tanulnom, hogy arra a szintre jussak ahova szeretnék, de már nem érzem azt, hogy stresszelek, egyre bátrabb vagyok, még akkor is ha tudom, hogy nem teljesen jó ahogyan és amit mondok, de MEREK megszólalni, és szerintem első lépésként ez nagyon fontos. Most várom az angol órákat, korábban csak tehernek éreztem, de Ritával és a csoporttal minden óra változatos.

Azonban azt tudni kell, hogy Rita sem egy varázsló, és varázsütésre nem fog tudni megtanítani senkit folyékonyan beszélni angolul (sajnos 🙂 ). Nála is nagyon fontos a tanulás az órákon kívül is, hiszen a gyakorlás sohasem elég.

Eddigi tapasztalatom alapján mindenkinek bátran merem őt ajánlani.”

Nalesnyikné Horváth Anita

„Az interneten találtam rá Ritára, amikor egy külföldi utazás során elhatároztam, hogy ugyan soha nem tanultam angolul, de szeretnék. Az addigi kis tudásomat némi activity-vel vegyítvVarga Andrea képe így is megértettem magam külföldön, de eljutottam arra a pontra, hogy ezt már kevésnek éreztem. Napjainkban még annak is van valamennyi angol nyelvtudása, aki soha nem tanulta, hiszen az internet és a bennünket körülvevő reklámok, zenék, filmek által óhatatlanul elsajátítunk szavakat, mondatokat. Többet tudunk, mint gondolnánk, csak legtöbben azt a kis tudást sem merik vagy félnek használni, amivel rendelkeznek. Pár éve nyelvtudás nélkül belevágtam egy külföldi munka-lehetőségbe, ahol valamennyi tudást felszedtem és autodidakta módon próbáltam fejlesztgetni a nyelvtanomat és a kiejtésemet. A szókincsem bővítése már nehezebb dió volt, mert a magolás soha nem volt az erősségem, amit egyik nap tudtam, azt egy hét múlva már nem. Próbáltam applikációval is fejleszteni a szókincsem, ami egy szintig elég is volt, de nincs benne kommunikáció, ami a nyelvtanulás elengedhetetlen része.  Mióta Rita skype-os óráin veszek részt, csak úgy ragad rám a tudás, mind a nyelvtanom, mind a szókincsem gyarapszik, magolás nélkül. A másik fontos dolog, hogy egyre gyakrabban tűnik fel, hogy az órákon, már gondolatban nem magyarul születik meg egy mondat a fejemben, hanem automatikusan angolul. Szeretem az órákon feldolgozott tananyagot, mert könnyed, vicces sztorikon keresztül észrevétlenül haladunk előre. Nekem fontos volt, hogy ne kelljen elmennem sehova, mert az legalább annyi időt vett volna el a napjaimból, mint maga a tanfolyam, ez is egy nyomós indok volt amikor a skype-os tanulás mellett döntöttem és nem bántam meg az eddigi több mint 3 hónapot és még sok hónap áll előttem a végcélomig.” 

Varga Andrea

“Rita ráébresztett arra, hogy a nyelvtanulás nem egy kötelező, szükségszerű tevékenység, hanem szórakozás sok nevetéssel, játszva tanulás, szinte észrevétlenül elsajátítva a vágyott nyelvet. Mindezt egy jó csapat tagjaként megtapasztalva. Ezt jelenti számomra a https://www.webangol.com/.”
Lennert Zita.

“Sok év kihagyás után, újrakezdőként egy olyan lehetőséget kerestem, amivel újra visszahozhatom és tovább fejleszthetem a korábban megszerzett angoltudásomat. Fontos szempont volt, hogy vidékiként ne kelljen munka után órákat utaznom ehhez. Ekkor találtam rá Ritára az interneten. Nagyon szimpatikus volt, hogy valóban a kommunikatív nyelvtanulás híve, és hogy angolóráin csak és kizárólag angolul beszélünk. Az órák hihetetlenül jó hangulatban telnek, olyan tananyagokból dolgozunk, amik nem csak az angolt fejlesztik, hanem az általános lexikális tudásomat is, valamint nagyon szórakoztatóak. Rita személyisége nagyon megnyerő, nincs nyomás, nincs erőltetés, nem kell frusztráltnak vagy kellemetlenül érezned magad, ha valamit elrontasz, nincs kényszer vagy nyomás, nem erőlteti rád a beszédet, amikor éppen te vagy a soros és neked kell beszélned, az nem muszájból megy, hanem jön magától. Lassan 9 hónapja veszek részt az órákon, sokat fejlődtem én is és csoporttársaim is. Szinte észrevétlenül, mindenféle erőlködés nélkül szívjuk magunkba a tudást, kikapcsolódásként élem meg a munkából hazajövet az óráit, ezért biztos vagyok benne, hogy még nagyon sokáig Rita tanulója leszek.”   Attila

“Jó néhány éve tanulom már az angolt, iskolákban, tanfolyamokon, de sajnos mindig csak a szükség vitt rá a nyelvtanulásra és nem azért csináltam mert szerettem, vagy sikerélményem lett volna benne. Az órák általában kisebb létszámúak voltak, 4-6 fő, de volt olyan is ahol egyedül voltam az órán. Mivel nem hozott egyik sem igazi fejlődést, az órára való felkészülés, illetve az órák hangulata is legtöbbször kedvtelen, nyomasztó hangulatban telt. Mivel használnom kell az angolt a munkám során, mindenképp szükségem van tanárra is, ezért keresni kezdtem és így találtam rá a Rita féle módszerre. Tetszett amit olvastam és nem utolsó szempont volt a kényelem, hogy otthonról tanulhatok. Ami elsőre szimpatikus volt, hogy az órákon csak angolul folyik a kommunikáció, és hogy sok szituációban “rá vagyunk kényszerítve” a beszédre. A legnagyobb nehézséget eddig az okozta, hogy az esetek többségében nem mertem megszólalni. Most egy év után ez szinte nem okoz problémát, még akkor sem, ha tudom, hogy nem mindig helyes az amit mondok. Az órák kezdése előtt, már nincs bennem az a kényszer érzés, mint korábban volt, és nagyon hamar el is telnek, a tartalmas feladatoknak köszönhetően. Ajánlom mindenkinek!”

Robi

“Eddig csak iskolai körülmények között tanultam nyelvet, és ott sokkal lassabb haladást tapasztaltam. Volt hogy magyarul tanultuk meg a nyelvtant, hagyományos magolós módszerrel, és az teljesen ellentétes azzal, amit itt tapasztaltam. Sokkal kevesebbet beszéltünk anno az órákon, itt folyamatosan csak angolul beszélünk, a házi feladatok pedig írásban vannak, szóval az sem marad ki. Azért választottam a Skype-on tartott tanfolyamot, mert számomra nagyon rugalmas, hogy nem kell mennem sehová és otthonról tanulhatok, ezzel rengeteg időt takarítok meg. A budapesti forgalomban oda-vissza utazni az angol tanulás kedvéért alkalmanként 1-1,5 óra, ez nem fért volna bele a napirendembe. Az órák jó hangulatúak, gördülékenyek, sok haladást tapasztaltam, nem gondoltam volna, hogy teljesen kezdőként rövid idő alatt teljes mondatokban beszélek, szóval én nagyon elégedett vagyok. Az ismétlős (drillezős) módszer nagyon hatékony, mert úgy tanulom meg a nyelvtant, hogy észre sem veszem. 🙂 “
Lázár Beáta

A webangol.com honlap

A webangol.com oldal célja, hogy megértsd, hogyan kell hatékonyan angol nyelvet tanulni nyelvtani szabályok és szavak magolása és fordítás nélkül. Továbbá cél, hogy megszeresd a nyelvtanulást, hiszen tanulni öröm. Ebben segítenek a részletes cikkek, útmutatók és élő online nyelvtanfolyamaim.

Az írások szerzője Szikora Rita, angol nyelvtanár.

A szakértő

Szikora Rita vagyok, több mint 17 év folyamatos nyelvtanítás alapján 100%-os biztonsággal állítom, hogy egy nyelvtanulónak készségfejlesztésre van szüksége és nem szabályok, szavak magolására, sem pedig fordításra. Ennek következtében élvezni fogja a nyelvtanulást, hiszen maga használja és sajátítja el a nyelvet a tanórán. Öröm lesz a nyelvtanulás, mert a tanórák részese lesz aktívan, kreatívan, folyamatosan. Ebben tudok segíteni élő online nyelvtanfolyamaimmal.

Jogi nyilatkozat

Adatvédelem: A feliratkozáskor kapott személyes adatokat bizalmasan kezelem, harmadik személynek nem adom át. Bővebben itt olvashatsz róla https://www.webangol.com/at/