Oszd meg másokkal is

Nyelvtanulásnál melyik fontosabb? A nyelv hasznosíthatósága vagy a nyelv szeretete?

Nyelvtanulásnál melyik a fontosabb? A nyelv hasznosíthatósága vagy a nyelv szeretete? Webangol.com oldal hasznos cikke

Ki dönti el, hogy melyik fontosabb: a nyelv hasznosíthatósága vagy a nyelv szeretete?

Az angol nyelv bizonyítottan szükséges, hogy a mai világban érvényesülni tudj, már nem lehet kikerülni. Bármikor és bárhol szükséged lehet rá. Érdemes most elkezdened a tanulást. Így amikor odaérsz, hogy hirtelen kell, bátran meg tudj szólalnod angolul és társalgási szinten kommunikálni, már nyertes nyelvhasználóként tudsz érvényesülni, sikeresen. 

Azonban tény, hogy egyedül te döntheted el, mi hasznos neked, senki más. Hallgass mindig magadra. Ha mást hagyod, hogy döntsön helyetted, akkor neked nem biztos, hogy jó lesz. Más valaki úgy dönt, ahogy ő gondolja, hogy jó lehet, de lehet ez csak számára igaz, annak ellenére, hogy segíteni akar.

Irány a társalgási szint angolból! A webangol.com nyelvtanulási weboldalon minden biztosított számodra ehhez!

Kell-e választanunk a nyelv hasznosíthatósága vagy a nyelv szeretete között?

Ha tanulunk valamit teljesen természetes, hogy hasznosítható tudást akarunk elsajátítani. Azonban, ha nem szeretjük, csak erőltetjük, akkor nehezen megy majd a tanulás és végül könnyen feladjuk.

Azért félreérthető ez, mert azt hiszed, hogy a te hibád, hogy nem haladsz. Félelmet kelt, görcsölsz, nem megy a beszéd, próbálod összerakni a szavakat a fejedben, holott a módszerrel, a tanulási kultúrával van a gond.

Tehát nem kell választani a nyelv hasznosíthatósága és a szeretete között. Ha a kettőre pozitív választ adsz magadnak, akkor nyert ügyed van. Mindemellett vizsgáld még meg azt a tanulási módszert, amivel tanulsz, hiszen az a lételeme a nyelvtanulásnak. Összefoglalva, legyen hasznos, és szeresd is, hiszen a kettő együtt hatékony.

Miért fontos, hogy szeressük azt, amit tanulunk?

Ha nem szereted azt, amit tanulsz, hiába tanulod, nem sajátítod majd el, vagy csak nagyon nehezen, sok szenvedéssel, és évek múlva.

Mindenkivel előfordult már életében, hogy olyanfajta tantárgyat tanult, amit nem szeretett, de kötelező volt. Szerencsére az angol nyelv rendkívül hasznos, könnyen elsajátítható a megfelelő módszerrel és nagyon könnyű megszeretni.

Sok tanuló a nyelvóráimon szereti meg igazán a tanulást. Nem is gondolta volna, hogy megszereti, de azóta is tanul. Az ok, hogy addig rosszul tanították nekik. Itt pedig jól érzik magukat amellett, hogy rengeteget tanulnak, megtanulnak tanulni és megértik, mit miért csinálunk.  A félelem és a görcsölés pedig nagyon rövid idő alatt köddé válik.

Ezeken a tanfolyamokon mindennek megvan a miértje, értelme, és lényeges, hogy a tanuló is megértse ezeket, ezáltal kialakuljon egy másfajta tanulási kultúra.  Angol nyelvet tanulni sokkal több ugyanis, mint szómagolás és fordítás. A megfelelő módszerrel olyan mértékben fejlesztheted magad, hogy nem csak a nyelvet, hanem rengeteg minden mást is tanulsz, többek között szemlélet váltást.

Hogyan tudod fejleszteni a hallás utáni készségedet és a beszéd készségedet?

Nyilván, ha egy tanfolyamról beszélünk kettőn áll a vásár. Sok múlik a tanulón, mennyire rendszeresen foglalkozik a nyelvvel. Azonban, ha nem megfelelő, élvezetes, a tanfolyami módszer és kultúra, akkor a tanuló sem fogja élvezni, sőt a tanár sem. Sok kollégámon láttam, mennyire nem élvezik a tanítást, de tudatosan nem gondolkodnak el azon, hogy miért is van ez, vagy miként lehetne változtatni rajta. Csak sodródnak az árral. Ez biztosan nem jó hatással van sem a tanuló hozzáállására, sem a hangulatára, motivációjára.

Továbbá az a kérdés, hogy ha a tanár nem élvezi a saját óráját, hogyan fogja a tanuló?

Amikor a tanár a vezetője a tanfolyamnak, neki kell jó példát mutatnia. Ha ez nincs meg, márpedig a nyelvtanfolyamok többségéről hiányzik, hogyan várjuk el az eredményt a tanulótól?

Ha a webangol.com weboldalon leírt kommunikatív módszer megvan egy szakmailag jól képzett nyelvtanárnál, akkor pedig minden megvan a tanuló számára, hogy sikeres legyen. A többi rajta múlik, azonban így már nagyon könnyű a nyelvtanulás.

Személy szerint minden tanórát élvezek, szeretem a tanfolyamaimat, mert pontosan tudom, hogy olyan értéket adok tanulóimnak, amelyet hosszú távon hasznosítani fognak az életben és profitálnak belőle. 

A webangol.com tanfolyamain percre pontosan az óra elejétől a végéig minden feladatnak megvan a funkciója, a miértje. Mindenre szánunk időt, nem sietünk semmivel sem, hisz a lényeg a mélyre ható tanulás. Nem pedig az a fontos, hogy pl. befejezzünk egy könyvet gyorsan X idő alatt.

Itt az összes tanuló élvezi a tanfolyamot, hiszen örömmel járnak ide, nem éreznek nyomást, hogy időre teljesíteni kell valamit. Nincs tesztelés, szódolgozat, egymás összehasonlítása, osztályzás, csak felhőtlenül élvezik a tanulást, az élő kommunikációt, a nyelvi fejlődést óráról órára, percről percre. Sok sikert neked! Irány a társalgási szint angolból! Pörgesd fel az angolod!


Oszd meg másokkal is
Shopping Cart
Scroll to Top