Oszd meg másokkal is

Hogyan tudod a mindennapi életben lévő alap szituációkat, mint például az utazás, munkahelyi vagy céges kommunikáció, munkainterjú, beépíteni a beszédedbe? Mi a pontos recept?

Mi kell pontosan, ha a társalgási szint a célod?

Gyorsítja a társalgási szint elérését a magyar nyelv az angol nyelvtanulásban? Szükség van-e rá?

A magyar nyelvet teljes mértékben ki kell zárni az angol nyelvtanulásból, de ez a többi nyelvre is igaz. Ez egy nagyon fontos eleme a nyelvtanulásnak.

A fordítás egy külön szakma, amihez különböző technikákat is kell tanulni amellett, hogy a nyelvvel azon a szinten már nem lehet probléma. Neked viszont nyelvhasználóként, benne is van a szóban, a nyelvhasználatot kell gyakorolnod.

Az a gondolat tehát, hogy a magyar nyelv „szükséges az angol szavak, nyelvtan megértéséhez” tévhit. A helyzet az, hogy ha magyarul tanulod az angolt, magyarul fogsz az angol nyelvről gondolkodni, ez lassítja a kommunikációdat. A cél viszont az, hogy kialakuljon a nyelvi automatizmus, és ne kelljen azon gondolkodnod, hogy mit mondj, amikor egy éles helyzetben érvényesülnöd kell.

Tovább megyek a gondolatmenetben. Ha szavakban gondolkodsz az eredményezi azt, hogy szavakban gondolkodsz, és mindig azon pörögsz, hogy mit mondj. Ha pedig nyelvtani szabályokat tanulsz, nyelvtani szabályokban fogsz gondolkodni, pontosabban azon, hogy milyen nyelvtant használj. Mindezek lassítják, vagy blokkolják a kommunikációdat, ami akár szociális kellemetlenséget is okozhat. A nyelvtant és a szavakat együtt tanuljuk nyelvi elemként a nyelvi készségek fejlesztése közben.

Kell-e a tanuláshoz szótárfüzet és nyelvtani összefoglaló?

A szótárfüzet és a nyelvtani összefoglaló absztrakttá és élettelenné teszi a nyelvtanulásod. Érdemes teljesen más jellegű tananyagokat választani. Mindenképpen olyan tananyagokat válassz, amik kizárólagosan angol nyelvűek. Azonban, ha időt akarsz spórolni, és gyorsan elérni a nyelvi célod, mindenképpen az irányított nyelvtanfolyamokat, nyelvtanulást érdemes választanod. Ebben maximálisan tudok segíteni én és a webangol.com. Vedd fel velem bátran a kapcsolatot!

Mire van pontosan szükséged a mindennapokban?

Egy hatékony angol nyelvtanfolyam alapvető funkciója az alap nyelvi készségek fejlesztése. Olyan tanulási technikákkal készít fel az életre, melyekkel egyszerűen boldogulsz és a nyelv nem lesz probléma a mindennapokban. Még akkor sem, ha teljesen idegen emberekkel kell kommunikálnod, vagy megszólítanak téged a cégedben, meetingek alatt, vagy akár az utcán.

Például a Webangolive online nyelvórákon az egyik feladat típust szeretném kiemelni. Szómagolás helyett igazi, életből vett szituációs helyzeteket teremtünk a nyelvórákon dialógusokkal, illetve az életszerű témakörökről irányított, szabad beszélgetéseket tartunk. A szakképzett nyelvtanár pedig menedzseli, segíti ezeket a tartalmas nyelvórákat. A nyelvórák természetesen kizárólag a célnyelven, angol nyelven zajlanak, hiszen ez a cél és ezért hívjuk az angol nyelvórát angol nyelvórának.

Alapvető élethelyzetek gyakorlására van szükséged, a mindennapi szituációkon keresztül. A nyelvórán tanuljuk, gyakoroljuk a nyelvet úgy, ahogy azt kell, különböző további nyelvi gyakorlatokkal, a nyelvi készségek fejlesztésével. 

Tehát a nyelvórák laza hangulatúak, de intenzívek. Kellemesen fogod magad érezni ugyanakkor a nyelvórák után. Jóleső érzés lesz, hogy minden egyes nyelvóra hasznos számodra, és óráról órára egyre jobban beszélsz. Egyre jobban élvezed a tanulást, és azt, hogy fejlődsz. Csakis jó, pozitív szituációkban találod magad. Akár tanulótársat is választhatsz magadnak, ha szeretnél, akikkel öröm tanulni. Tehát érdemes minél hamarabb elkezdeni a nyelvtanulás, én már itt várlak!


Oszd meg másokkal is
Shopping Cart
Scroll to Top