“Első adandó alkalommal beszélünk angolul?! Hihetetlen!”

 

Lehet teljesen angolul az angol óra?

 

Miért mondta, ezt az egyik lelkes tanulóm, amikor elmesélte, mennyire élvezi a tanórákat pár nappal ezelőtt? Egyszerű: mert így van, illetve minden egyes óra minden percében érzi ő is, és a többi tanulóm is egytől-egyig,  hogy hasznos dolgot tesz az óra legelejétől a légvégéig. Hiszen ami hasznos számodra és élvezed, azt örömmel teszed. A magolós tanfolyamokat nem tudod élvezni. Miért? Görcsölsz, izgulsz, remegsz, mint a nyárfalevél, ha meg kell szólalnod, amennyiben van némi kommunikáció. Azonban inkább számonkérés van, nincs kommunikáció, nincs nyelvhasználat, van fordítás, szabályok írogatása, jegyzetelés, és persze többnyire csend a tanórákon. Ezzel nem lehet a nyelvhasználatot fejleszteni még akkor sem ha csoportban tanulsz. Mivel ott is ugyanaz megy, mint egy egyéni órán csak egymás mellett ülnek a tanulók és írnak a tábla felé fordulva. A tanár diktál, a tanuló ír. Vertikális tanulás. Nem hatékony.  A jó hír azonban az, hogy van egy maximálisan hatékony módszer. A természetes tanulás a nyelvi készségek fejlesztésén keresztül. A kiscsoportos tanulás is teljesen másról szól, mint ami általában történik a nyelvórákon, illetve feltételezik az emberek, ugyanis az a leghatékonyabb tanulási forma, ha jól végzik. A webangol.com tanfolyamai kerülik az ilyen módszert, nyomokban sem tartalmaznak semmit azokból a magolós-fordítós, kirakat tanfolyamokból, amik a mai magyar nyelvoktatásban még mindig jelen vannak. Tehát igen, lehet teljesen angolul az angol nyelvóra, sőt így is kell lennie, ha eredményt akarunk a nyelvi elsajátításban.

 

Mi a hatékony módszer?

Magolás-mentes angol tanulási módszer magyar nyelvtanulóknak magyar nélkül. A megfelelő angol nyelvtanfolyam teljes mértékben beszéd centrikus és teljes mértékben angolul van, zéró magyarral, és ez itt így is van, nem csak ide leírom. Tudom és tanulóim panaszai is, hogy sok helyen hirdetik, de valójában ugyanúgy magolnak, fordítanak, jelen van a magyar nyelv és csendben jegyzetelnek a tanórákon, szétszabdalva az angol nyelvet darabjaira, élettelenné téve, hogy aztán azokat próbálja “beletuszkolni” a fejekbe a tanfolyam.

A webangol.com tanfolyamain a négy nyelvi készség alapján tanulunk: hallás utáni megértés – beszéd – olvasás – írás. Ez a nyelvtanulás magja, lényege. Ha nem így és ilyen sorrendben tanulsz, sikertelen a nyelvtanulás. Pont. Ez ennyire egyszerű képlet. Először hallunk valamit, utána beszélünk, ezután olvasunk és utána írunk. A sorrendet minden körülmények között be kell tartani, különben nem történik meg a nyelv elsajátítása. Ha egy átlagos tanfolyamot nézünk, ahol a tanár diktál és te leírod rögtön, mindenféle gyakorlás nélkül, az sikertelenség. Hiszen megfordítják a készségek sorrendjét, és ezért nem jön létre tanulás, nyelvhasználat, ezért időpocsékolás a magolós tanfolyam.  Cél: az angolul való gondolkodásod kialakítása a nyelvi készségeken keresztül magyar helyett, fordítás-magolás helyett, száraz nyelvtani feladványok helyett, amik hátráltatnak. Ez az értés kulcsa, ez a nyelvhasználat lényegbeli komponense. A megoldás egyszerű tehát.

 

Mi az örömteli tanulás lényege?

Örömteli nyelvtanulás: a tanórák jó hangulatban telnek, repül az idő, élvezetesek és észre sem veszed mennyi mindent tanulsz. Rendben, bevallom sokszor azért igensmile. Ezzel azt mondom, amiről az egész weboldalon is írok, és az ingyenes mini-videó tanfolyam is képvisel, hogy egy élő és élvezetes nyelvtanfolyamon rengeteg mindent felvesz az agy, sokszor tudat alatt. Te pedig már csak azt veszed észre, hogy használod és utána gondolkodsz, mikor tanulhattad. Rengeteg ilyen visszajelzést kaptam a 18 év alatt a tanulóktól. Figyelted mit írtam? Utána gondolkodsz, hogy honnan tudod, mikor tanultad azt amit mondtál és nem előtte. Nagy különbség! A nyelvtanulók legnagyobb problémája 2020 után is még mindig az, hogy előre gondolkodnak, ráadásul magyarul, mit akarnak mondani és utána fejben átfordítják, azután mondják. Ez lelassítja vagy szabotálja a kommunikációt, stresszt, kedvtelenséget okoz. Ezeknek a webangol.com nyelvtanfolyamaival örökre vége. Itt kizárólag pozitív élményeket szerzel.

 

Mi történik pontosan a tanórákon? Miért?

A tanórán végre azzal foglalkozol magolás helyett, ami a lényeg, ezenfelül amit otthon egyedül nem tudsz megcsinálni. Mi ez? A kommunikáció, nyelvhasználat. Ki ne szeretné, hogy intenzíven részt vesz egy angol nyelvtanfolyamon és érzi, hogy van értelme oda járni, nincs két ugyanolyan angol óra, mindegyik óra megismételhetetlen és rendkívül hasznos. Nálunk ez pontosan így van. Sőt, nem is vagy egyedül, hiszen az aktív kis csoportokkal, sokkal hatékonyabban tanulsz mint bármi mással. Hatványozottan hatékonyabb, mint egy egyéni óra. Az aktív szót pedig vedd szó szerint, hiszen a tanulók tevékenyek, szorgalmasak, kommunikálnak az óra elejétől a végéig irányított tanulás keretén belül. Ebben élnek konkrétan és mikor hirtelen meg kell szólalni angolul az utcán, külföldön,  a munkahelyen felveszik a telefont és angolul szólnak bele, vagy akármilyen váratlan helyzet előáll, ők már gyakorlottan állnak helyt. Tudják használni az angol nyelvet intenzíven saját maguktól a hétköznapokban. Végre nem érzik magukat kívülállóként sem a nyelvtanfolyamokon, sem a „kinti világban”. Bátran meg mernek szólalni és kezdeményezni is.

 

Milyen tanulási technikákat kapsz?

Tűpontos, célirányos nyelvtanulási technikákat kapsz, hogyan tudsz fejlődni mind a tanórákon, mind otthon. Olyanokat, amiket szinte sehol nem használnak. Az irányított tanulás esszenciális az élő nyelvtanfolyamon. Szakmailag úgy gondolom, még sincs ez meg a mai nyelvoktatásban. Miért gondolom így? Az nem irányított nyelvtanulás, amit fentebb a magolós tanfolyamokról leírtam. Az csak annyi, hogy a tanár lediktálja a nyelvtant-szavakat és otthon tanuld meg, másnap kikérdezlek. Rendben, de hogyan? Hol a valódi tanulás és a valódi tanítás? Jelen esetben sehol. A horizontális tanulás tartalmazza mind az irányított és a szabad tanulást is. A tanárnak órán a menedzser szerep jut, irányít, és hagyja, hogy a tanuló legyen a középpontban és érvényesüljön. A tanulóról szól a tanóra és nem a tanárról.

 

Mi köze van a kreativitásnak a nyelvtanuláshoz?

Képzeld el, hogy olyan készséget, tanulási technikát is tanulsz az angol nyelvtanfolyamon, amit használhatsz a mindennapi életedben is, például a munkahelyeden, vagy a cégedben, amikor valamit alkotnod, írnod, kivitelezned kell, vagy például otthonodban vagy például a családoddal bármilyen problémamegoldás sokkal jobban megy mert egyre kreatívabb vagy, egyre több ötleted lesz az adott témával kapcsolatban. Miért? Mert gyakorlod. Ezt is értem azalatt, amikor azt mondom, hogy az angol nyelvtanfolyam sokkal több mint szómagolás és nyelvtanozás. Szó szerint az életre készít fel.

A beszéd centrikus tanfolyam fejleszti többek közt a kreativitást is: amire az élet minden területén szükséged van. Kreativitás. Ismét jó téma a nyelvtanuláson belül. Látom nap mint nap, hogy szükség van szabad, kreativitást fejlesztő feladatokra, gyakorlatokra. A webangol.com tanfolyamain ez megfelelő arányban van a vezetett tananyagokkal. A hatékonyság érdekében felváltva alkalmazzuk. Tehát rengeteg köze van a kreativitás fejlesztésének a nyelvtanuláshoz. Ez ugyancsak hiányzik sajnos a mai magyar nyelvoktatásból, ahogy a készségfejlesztés is.

 

Hogyan tudok beiratkozni a webangol.com nyelvtanfolyamaira?

A tanfolyami beiratkozás nagyon egyszerű és villámgyors. Akár már egy óra alatt be tudsz iratkozni a nyelvtanfolyamokra. Nem akármelyik tanár tudja így vezetni a tanórákat, ehhez kell sok-sok éves tapasztalat. Nekem immáron 18 év van. Sokan próbálkoznak némi pármunkával, próbálják valamennyire beszéltetni a tanulót, de aztán csak visszaváltanak magyarra, amivel bojkottálják az angol nyelvórát. Ez édes kevés a tartalmas nyelvórához, nincsenek meg a megfelelő eszközeik, nyelvtanulási technikáik a beszéd centrikus nyelvtanfolyamhoz. Ehhez mindenképpen egy szakmailag nagyon jól felkészült tanár szükséges, ami nem 1-2 nap alatt lesz belőle, de ez kell ahhoz, hogy te a tanuló rendkívül egyszerűen, könnyedén, örömmel sajátítsd el az angol nyelvet.

 

Egy szó mint száz: mindent megad a webangol.com tanfolyama, többet is mint gondolnád, nem kell külön semmit sem keresgélned, sem megvenned. Neked élvezned kell a tanulást, ez pedig örömmel történik stressz és görcs mentesen. Nézd meg Robi videóját ezzel kapcsolatban most itt és ha   célod, jelentkezz a webangol.com angol nyelvtanfolyamaira, melyen olyan nyelvtanulási élményt tapasztalhatsz meg melyet sehol máshol.

Webangol Megoldókulcs

Ahogy itt, a honlapon megjelenő cikkekben olvashatod, melyet ajánlatos alaposan végig olvasni, a webangol.com minden nyelvtanulási problémádra megoldást nyújt az élő, beszéd centrikus magolás-fordítás mentes nyelvtanfolyamokkal. Nálunk nem csak hirdetve van a beszéd centrikus tanulás, mint a tanfolyamok 97%-nál, itt óráról órára tapasztalod, hogyan is kell angol nyelvet tanulni. Megtanulsz tanulni is. Együtt forradalmasítjuk a nyelvtanulásod, a komplett újrakezdés vár téged készen, neked csak élned kell a lehetőséggel. Ehhez itt vedd fel velem a kapcsolatot most.

Mielőtt ezt megteszed, máris adom a kulcsot ami nyitja az ajándék videós nyelvcsomagodat, mellyel egy nagy, komplex témakört tudsz feldolgozni, csak írd be az email címed itt a bal oldali ablakba, és azonnal érkezik a levelesládádba.

A zöld gombbal zöld utat kap az angol nyelvtanulás. Figyeld és vedd át a példányodat most!