Oszd meg másokkal is

Úgy érzed, sokat próbálkoztál már, de mindeddig kudarcba fulladt a nyelvtanulásod? Elmesélek neked valamit a hatékony tanulásról. Itt kezdd!

Úgy érzed, sokat próbálkoztál már, de mindeddig kudarcba fulladt a nyelvtanulásod? Elmesélek neked valamit a hatékony tanulásról. Itt kezdd! Támogatói webangol.com cikk.

Milyen problémákkal szembesülsz általában a nyelvtanulásnál?

Rettegsz, félsz megszólalni angolul? Leblokkolsz, lefagysz? Nem maradnak meg a szavak a fejedben? Még a nyelvtan sem? Mindig azon gondolkodsz, hogy milyen nyelvtant és szavakat használj? Nagyon szeretnél megtanulni angolul, de hiába próbálod, nem megy?

Beszédcentrikus nyelvoktatásra mész, de a tanfolyamon kiderül, hogy sok a magyar és a magolás, és/vagy nincs angol kommunikáció?

Ebben a cikkben megoldást találhatsz ezekre a problémákra. A szöveg végén pedig egy ajándék nyelvi videócsomaggal próbálhatod ki az új ismereteket.

Az angol nyelvtanulás pedig sokkal könnyebb, mint azt te most gondolod, ha a kezedben van a célirányos, helyes nyelvi módszer.

Mi az a magolás?

A magolás az, amikor szavakat, kifejezéseket, nyelvtani szabályokat, mondatokat próbálsz memorizálni

Miért probléma a magolás?

Mivel a magolás többnyire szövegkörnyezettől függetlenül történik, gyorsan elfelejted a szavakat, nyelvtani szabályokat. Így minden befektetett energiád kárba vész. Ez kínlódást eredményez, amit már biztosan te is tapasztaltál. A magolás azért probléma, mert az agy nem tudja sehova sem kötni a “csupasz” szavakat, mondatokat, nyelvtani szabályokat. Úgymond lógnak a levegőben, ezért idővel elfelejted őket.

Ezért sikertelenek a magyar nyelvtanulók, ezért nem tudnak egyáltalán vagy nagyon nehezen megszólalni, hiszen a magolás nem fejleszt semmilyen nyelvi készséget, káros a nyelvhasználatra, nincs benne aktív kommunikáció és ráadásul unalmas is. Ez nem a nyelvtanuló hibája. Magolás helyett a nyelvi készségek fejlesztése a célravezető a helyes nyelvi módszerrel.

Mi a megoldás?

Fix és végleges megoldást jelent a helyes nyelvtanulási módszer alkalmazása: egy nyelvtanulási kultúra kialakítása, az angol nyelv célnyelven történő tanulása, a nyelvi készségek kizárólagos fejlesztése. Ha az angol nyelvóra angolul van, kialakul az nyelvi automatizmus. Így a nyelvtanuló gyorsan felpörög, és fog tudni érteni, beszélni, olvasni és írni. Ez kizárólag akkor történik meg, ha a nyelvi készségek a megfelelő sorrendben fejlődnek.  

Hogyan lehet teljesen angolul az angol óra?

“Hogyan!? Már az első perctől kezdve csak angolul beszélünk? Hihetetlen!” Ez volt az egyik webangolos nyelvtanulónk örömteli reakciója.

Hogyan lehet teljesen angolul az angol óra? Ez egy rendkívül lényeges kérdés, ugyanis ez egy új keletű nyelvi módszer a mai magyar nyelvoktatásban, mégis a legtermészetesebb és legkönnyebb. Mindenkinek megy az angol nyelvtanulás ezzel a nyelvi módszerrel. Neked is könnyű dolgod lesz!

Egyszerű, könnyű vele tanulni és rendkívül élvezetes. A webangol.commal megtaláltad a “Nem tudom abbahagyni” angol nyelvtanulási módszert, aminek minden percét élvezed majd.

Mi a hatékony nyelvi módszer röviden megfogalmazva?

Magolásmentes, fordítás mentes nyelvtanulási módszer magyar nyelvtanulóknak magyar nélkül. A megfelelő angol nyelvtanfolyam teljes mértékben beszédközpontú és teljes mértékben angolul van, zéró magyarral. Élő nyelvi szituációkon keresztül tanuljuk a nyelvet, nem pedig szétdaraboljuk élettelen darabkákká. Ez nálunk maximálisan így is van.

A jelentkezőim, tanulóim rendszeres panaszai, hogy sok helyen hirdetik, de valójában ugyanúgy magolnak, fordítanak, jelen van a magyar nyelv a tanórán, és csendben jegyzetelnek a tanórákon. Darabjaira szabdalják szét a nyelvet, élettelenné téve azt, hogy aztán azokat próbálja “beletuszkolni” a fejekbe a tanfolyam.

Hogyan lehet helyesen tanulni?

Ezt megmutatom lépésről lépésre, végig fogom a kezed.

A webangol.com tanfolyamain a négy nyelvi készség alapján tanulunk: hallás utáni megértés – beszéd – olvasás – írás. Kizárólag ez a helyes út és sorrend! Ez a nyelvtanulás magja és lényege.

Ha nem így és ilyen sorrendben tanulsz, sikertelen a nyelvtanulás. Pont. Ez ennyire egyszerű képlet. Először hallunk valamit, utána beszélünk, ezután olvasunk és utána írunk. A sorrendet minden körülmények között be kell tartani, különben nem történik meg a nyelv elsajátítása. Ha egy átlagos, magolós tanfolyamot nézünk, ahol a tanár diktál és te leírod rögtön, mindenféle gyakorlás nélkül, az sikertelenség. Hiszen megfordítják a készségek sorrendjét, és ezért lesz sikertelen a tanulás.

Mi az az aktív angol nyelvóra?

Az aktív angol nyelvóra nem azt jelenti, hogy néha megszólalsz angolul, vagy néha felolvasol egy mondatot, esetleg néha-néha beszélsz. Ez nem aktív nyelvhasználat, nem aktív nyelvtanulás.

Az aktív nyelvóra az, amikor a nyelvtanuló, azaz te, a tanóra leges legelső percétől a legutolsóig csakis angolul beszél a magyar nyelv teljes kizárásával. A magyar nyelv ugyanis kizárólag a magyar nyelvórán hasznos. Az angol nyelvórán csak az angol nyelvnek kell jelen lennie. Ezért hívjuk angol nyelvórának. Ez ugyanis a legnagyobb probléma, és ezért nem tudsz gördülékenyen beszélni.

Hogyan lehetséges ez? Egy erre alkalmas nyelvtanfolyamon egy jól felkészült nyelvtanár segítségével nagyon egyszerűen.

Mi az örömteli tanulás lényege?

Örömteli nyelvtanulás: a tanórák jó hangulatban telnek, repül az idő, élvezetesek, és észre sem veszed, mennyi mindent tanulsz. Rendben, bevallom, sokszor azért igen 🙂. Egy élő és élvezetes nyelvtanfolyamon ugyanis rengeteg mindent felvesz az agy, sokszor tudat alatt. Te pedig már csak azt veszed észre, hogy használod, és utána gondolkodsz, mégis mikor tanulhattad. Rengeteg ilyen visszajelzést kaptam a 20 év alatt a tanulóktól.

Figyelted, mit írtam? Utána gondolkodsz, hogy honnan tudod, mikor tanultad azt, amit mondtál, és nem előtte. Nagy különbség! A nyelvtanulók legnagyobb problémája még ma is, hogy előre gondolkodnak, ráadásul magyarul, mit akarnak mondani, és utána fejben átfordítják, azután mondják ki. Ez lelassítja vagy szabotálja a kommunikációt, stresszt, kedvtelenséget okoz. Ez nem a nyelvtanuló hibája.

Ezeknek a webangol.com valódi nyelvtanfolyamaival örökre vége. Itt kizárólag pozitív élményeket szerzel.

Közös célunk, az angolul való gondolkodásod kialakítása a nyelvi készségeken keresztül magyar helyett, fordítás és magolás helyett, száraz nyelvtani feladványok helyett, amik hátráltatnak. Ez az értés kulcsa, ez a nyelvhasználat lényegbeli komponense. A megoldás tehát egyszerű és itt kézhez kapod.

Mi történik pontosan a tanórákon? Miért?

A tanórán végre azzal foglalkozol, foglalkozunk magolás helyett, ami a lényeg, ezenfelül amit otthon egyedül nem tudsz megtenni, elvégezni.

Mi ez? Az angol nyelvű kommunikáció, nyelvhasználat. Ki ne szeretné, hogy intenzíven részt vesz egy angol nyelvtanfolyamon, és érzi, hogy van értelme oda járni, nincs két ugyanolyan angol óra, mindegyik megismételhetetlen és rendkívül hasznos. Nálunk ez pontosan így van. Sőt, nem is vagy egyedül, hiszen itt az aktív nyelvórákon sokkal hatékonyabban tanulsz, mint bármi mással.

 

Hatványozottan hatékonyabb, mint más tanfolyam. Az aktív szót pedig vedd szó szerint, hiszen a tanulók tevékenyek, szorgalmasok, kommunikálnak. Ebben élnek, és mikor hirtelen meg kell szólalni angolul az utcán, külföldön, a munkahelyen, felveszik a telefont, bátran szólalnak meg angolul. Az angol beszéd nem probléma többet!

A webangol.com nyelvtanulói könnyen használják a nyelvet a hétköznapokban. Végre nem érzik magukat kívülállónak sem a nyelvtanfolyamokon, sem a „kinti világban”. Bátran mernek beszélgetést kedvezményezni. Miért? Mert aktívan kommunikálnak a nyelvórákon.

Mindezek nélkül ugyanis hogyan várják el a tanulótól, hogy beszéljen, ha a nyelvórán nincs aktív kommunikáció?

Milyen tanulási technikákat kapsz?

Velünk tűpontos, célirányos nyelvtanulási technikákat kapsz, amely segítségével tudsz fejlődni mind a tanórákon, mind otthon. Olyanokat, amiket szinte sehol nem használnak. Az irányított tanulás esszenciális az élő nyelvtanfolyamon. Szakmailag úgy gondolom, még sincs ez meg a mai nyelvoktatásban. Miért gondolom így? Az nem irányított nyelvtanulás, amit fentebb a magolós tanfolyamokról leírtam.

Az csak annyi, hogy a tanár lediktálja a nyelvtant a szavakat. Te otthon tanuld meg, másnap kikérdezlek. Rendben, de hogyan? Hol a valódi tanulás és a valódi tanítás? Hogyan válnak a lediktált, és leírt mondatok, szabályok aktív nyelvhasználattá? Jelen esetben nem lesz aktív nyelvhasználat. A horizontális tanulás tartalmazza mind az irányított és a szabad tanulást is. A tanárnak órán a menedzser szerep jut, irányít, és hagyja, hogy a tanuló legyen a középpontban, és érvényesüljön.

Rólad szól a tanóra és nem a tanárról a helyes pedagógia szerint.

Mi köze van a kreativitásnak a nyelvtanuláshoz?

Képzeld el, hogy olyan készségeket fejlesztesz ki, tanulási technikákat tanulsz meg, amit használhatsz a mindennapi életedben is, például a munkahelyeden. Vagy a cégedben, amikor valamit alkotnod, írnod, kivitelezned kell.

A beszédközpontú angol nyelvtanfolyam fejleszti többek közt a kreativitást is, amire az élet minden területén szükséged van. Kreativitás. Ismét jó téma a nyelvtanuláson belül. Látom nap mint nap, hogy szükség van szabad, kreativitást fejlesztő feladatokra, gyakorlatokra. A webangol.com tanfolyamain ezt is megtanulhatod. A hatékonyság érdekében felváltva alkalmazzuk. Tehát rengeteg köze van a kreativitás fejlesztésének a nyelvtanuláshoz. Ez ugyancsak és teljes mértékben hiányzik sajnos a mai magyar nyelvoktatásból, ahogy a készségfejlesztés is.


Oszd meg másokkal is
Shopping Cart
Scroll to Top