„Hogyan lehet az anyanyelvet kihagyni a tanulásból!”

 Mi a baj az anyanyelvvel, a magyarral hatékony nyelvtanulás szempontjából? Baj-e egyáltalán a magyar nyelv jelenléte az angol nyelvórán?

Ha a magyar jelen van az angol nyelvórán, az a tanóra már egyáltalán nem angol óra és még kevésbé nyelvóra. Az jobb esetben is magyar óra, illetve inkább összezavarja a tanulót, mert mivel nem angol nyelvóra, nem a célt szolgálja. Magolnak is, fordítanak is, így a tanuló nem hasznosít aktív nyelvtudást, vagy maximum nagyon keveset nem fejlődnek a nyelvi készségei.  Tehát nagy bajt, kavart okoz a magyar az angol nyelvórán a nyelvhasználat szempontjából, ennek elkerülésére vannak nagyon egyszerű technikák. A nyelvhasználat, ami a lényeg, a nyelvtanulás magja lenne, nincs meg a tanórákon, így a tanfolyam nagyrészt időpocsékolás. Tehát baj, ha a magyar jelen van az angol nyelvórán, bármilyen csekély mértékben is. Nagy baj. Jó hír viszont, hogy van megoldás, sőt nagyon egyszerű. Itt megtaláltad, olvasd tovább.

 

Miért kártékony a magyar nyelvtanulóknál a magyar nyelv az angol nyelvórákon? Hogyan hat a magyar nyelv jelenléte a magyar nyelvtanulók angol nyelvóráján?

Ha magyar jelen van az angol nyelvórán, akkor a tanuló mindig fordítani fog fejben, mivel ezt tanulja, ez a módszer rögzül benne. Mindig magyarul fog gondolkodni mind tudatosan és tudat alatt is. Mindig azon gondolkodik, milyen nyelvtant használjon, milyen szavakat, hogyan rakja össze a fejében a mondatokat. Sőt, először magyarul gondolja ki, mit mondjon. Mivel először kigondolja magyarul, majd fejben átfordítja magyarra és azután mond valamit, ezzel lelassul a kommunikációja. A fordítás szabotálja a nyelvtanulást, maximálisan kártékony a jelenléte a nyelvórákon. Eme régi, idejét múlt haszontalan módszer helyett új, hasznos és maximális nyelvhasználatra, az angol nyelv maximális jelenlétére van szükség.

 

Miért fontos, hogy hogy teljesen az angol legyen jelen a magyar helyett a nyelvórákon?

A nyelvtanuló angolul kell gondolkodjon magyar helyett, az angolul való gondolkodás kialakítása a cél. Ennek hiányában nincs nyelvi elsajátítás vagy nyelvtanulás. Nem ér célt a nyelvtanfolyam, se a nyelvtanulás, tehát sok időt és energiát veszít a tanuló. Az angolul való gondolkodás pedig csak az angol által alakítható ki. A magyar óra is magyarul van az iskolákban. Akkor az angol óra miért van magyarul angol nyelv helyett? Továbbá nap mint nap használjuk az anyanyelvünket, de nem gondolkodunk azon hogyan beszéljünk magyarul, milyen szavakat, nyelvtant használjunk. Csak beszélünk, használjuk a nyelvet, néha még hibázunk is, de automatikusan kijavítjuk magunkat, nem félünk a hibázástól, nem tulajdonítunk neki jelentőséget, beszélünk tovább. Ez pedig megy gördülékenyen, mert egyszer gyerekkorunkban megtanultuk az anyanyelvet és használjuk, és senki sem siettetett a tanulásával, nem probléma. A cél a nyelvhasználat és ez meg is van az anyanyelvünkkel, jelen esetben a magyarral. Az angol nyelvvel ugyanez a cél: az automatizmus kialakítása a természetes tanuláson keresztül elegendő időt rászánva. Azért fontos, hogy az angol a magyar helyett a nyelvórákon, hogy az angolt nyelvet tanuljuk, hiszen az a cél, továbbá a kommunikáció elsajátítása megfelelő nyelvtanulási technikákkal.

 

Mi a módja, hogy teljesen az angol legyen jelen a magyar helyett a nyelvórákon?

Egy teljesen angolul zajló tanfolyam, magyar nélkül. Teljesen ki kell hagyni a magyart a nyelvtanulásból. Se a tanfolyami tanulásban, sem az otthoni tanulásban nem szerepelhet sem magyar nyelv, sem ilyen jellegű segédeszköz. Angol-magyar, magyar-angol szótárt, fordító programokat, bármilyen olyan programot vagy alkalmazást maximálisan el kell felejteni az angol nyelvtanuláshoz, ami magyart tartalmaz bármilyen kis mennyiségben, mert árt a nyelvtanulásodnak. Minőségi angol nyelvű tananyagok, hanganyagok, videók, egynyelvű szótár szükséges a hatékony angol nyelvtanuláshoz. Ez a webangol.com nyelvtanfolyamain maximálisan megtalálható, mely segítségével elsajátíthatod az angol nyelvet minden napi használatra.

 

Webangol Megoldókulcs

Ahogy itt, a honlapon megjelenő cikkekben olvashatod, melyet ajánlatos alaposan végig olvasni, a webangol.com minden nyelvtanulási problémádra megoldást nyújt az élő, beszéd centrikus magolás-fordítás mentes nyelvtanfolyamokkal. Nálunk nem csak hirdetve van a beszéd centrikus tanulás, mint a tanfolyamok 97%-nál, itt óráról órára tapasztalod, hogyan is kell angol nyelvet tanulni. Megtanulsz tanulni is. Együtt forradalmasítjuk a nyelvtanulásod, a komplett újrakezdés vár téged készen, neked csak élned kell a lehetőséggel. Ehhez itt vedd fel velem a kapcsolatot most.

Mielőtt ezt megteszed, máris adom a kulcsot ami nyitja az ajándék videós nyelvcsomagodat, mellyel egy nagy, komplex témakört tudsz feldolgozni, csak írd be az email címed itt a bal oldali ablakba, és azonnal érkezik a levelesládádba.

A zöld gombbal zöld utat kap az angol nyelvtanulás. Figyeld és vedd át a példányodat most!