Hogyan legyen B2-es nyelvvizsgád 2020-ra?

100% beszéd centrikusság, 0% magolás! Sima ügy. A nyelvtanulás sokkal több a szabályok és szavak betanulásánál, illetve a fordításnál. Ráadásul ezek mind hátráltatnak a fejlődésben. A legtöbb nyelvtanfolyamon pedig ez történik. Ne elégedj meg ezzel! Ha sikeres nyelvtanuló akarsz lenni, a megfelelő módszerrel kell nyelvet tanulnod, ami egy nagyon egyszerű megoldás. Itt megtalálod!

Csak akkor érted meg az angolt, ha lefordítod?

Ez egy tévhit. A fordítás a nyelvi készségek kialakulását, fejlesztését akadályozza, nem a nyelvtanulás része. A fordítás egy külön szakma, nincs köze a nyelvtanuláshoz. A nyelvtanuláshoz nem fordítani, hanem készségeket kialakítani, fejleszteni kell.

Elérheted a nyelvvizsgát online nyelvtanfolyammal?

Nagyon sokan azt hiszik, hogy Angliában meg lehet nagyon jól tanulni angolul. Ez így is van, ha kizárólag angol környezetben vagy, mely egy aktív környezet, és ez nagyon fontos.

A csoportos vagy egyéni angol nyelvtanulás hatékonyabb?

Sok tanuló gondolja azt, hogy a nyelvtanárral kettesben a legjobb angolt tanulni, hiszen ő csakis rád figyel és „személyre szabottan” tanít. Igen, bizonyos vagy kivételes helyzetekben szükséges az egyéni tanulás.

Azonban az igazság az, hogy a csoportos tanulás sokkal hatékonyabb minden téren, mint az egyéni tanulás. A leghatékonyabb tanulási forma.

Miért hatékonyabb a csoportos tanulás?

Folytatás itt!

Valóban meg tudsz gyorsan tanulni angolul? mit jelent a gyorsan?

Az attól függ, mihez képest gyorsan, illetve milyen hatékonyan akarsz nyelvet tanulni.

„Gyorsan meg akarok tanulni angolul!” Hallom ezt a kijelentést sok tanulótól, illetve olvasom az interneten. Ez attól függ, mit nevezünk gyorsnak. „Angol tanulás akár 4X gyorsabban!” Olvastam minap az interneten. Nos, ez is egy tévhit.

Miért?

Folytatás itt!

Csak úgy lehet megtanulni angolul, ha a tanár a nyelvtani szabályokat, szavakat „leadja” órán?

Ha ez így működne, a magyarok 90%-a beszélne angolul, és nem lennének kezdő nyelvtanulók, de ma is nagyon sok van. Ma azonnali szolgáltatásokhoz vagyunk szokva. A nyelvtanulás nem egy azonnali szolgáltatás olyan szempontból, mint például amikor elmész a boltba és megvásárolod, amit szeretnél, vagy a fogorvosnál megcsinálják a fogadat ott helyben. Noha a tanulás órán történik helyben, az elsajátításhoz idő kell. De rövid idő alatt is el lehet sajátítani bizonyos szinten.

Folytatás itt!

Hasznosak a nyelvtani tesztek?

A nyelvtani tesztek bizonyos szinten hasznosak, a formát jól gyakoroltatják, nyelvvizsga felkészítésre jók, de kommunikáció szempontjából nem annyira hasznosak, nem olyan életszerűek, mint például a sztorik, olvasmányok.

Miért van ez?

Folytatás itt!

Valóban bűn a hibázás?

Nagyon sok tévhit kering a hibázásról és az angol tanárok általában ki akarják irtani a nyelvórákról. Pedig a hibázás nem bűn, a nyelvtanulás része és teljesen természetes. Nem kell rosszul érezned magad, bocsánatot kérni, ideges lenni, vagy éppen szomorú, ha angol órán hibázol.

Miért szeresd a hibáidat?

Folytatás itt!

Milyen egy hatékony angol nyelvtanfolyam? Hasznos az órai jegyzetelés?

Egy hatékony angol tanfolyam mindenképpen akkor hasznos, ha 100%-ban angolul folyik. Ez nem lehet kevesebb. Magyarnak nincs helye az angol nyelvórán semmilyen formában és százalékban. Az nem segítség, ha magyarul tanulod az angol tananyagot. Lehet, hogy kényelmesen hangzik, és könnyebbnek tűnik, de csak tűnik. A fordítás gátolja az értést és az angolul való gondolkodás kialakulását.

Folytatás itt!

Megtanulhatsz ingyenes anyagokkal angolul?

A beszéd készség fejlesztése elengedhetetlen a nyelvtanuláshoz. A beszédet pedig csak beszéddel lehet fejleszteni, gyakorolni. Előtte pedig elegendő értett angol nyelvi elemet kell hallanod, hogy utána meg tudj szólalni, hiszen a beszéd a hallott nyelvi elemből táplálkozik.

Hogyan dönts?

Folytatás itt!

A webangol.com honlap

A webangol.com oldal célja, hogy megértsd, hogyan kell hatékonyan angol nyelvet tanulni nyelvtani szabályok és szavak magolása és fordítás nélkül. Továbbá cél, hogy megszeresd a nyelvtanulást, hiszen tanulni öröm. Ebben segítenek a részletes cikkek, útmutatók és élő online nyelvtanfolyamaim.

Az írások szerzője Szikora Rita, angol nyelvtanár.

A szakértő

Szikora Rita vagyok, több mint 17 év folyamatos nyelvtanítás alapján 100%-os biztonsággal állítom, hogy egy nyelvtanulónak készségfejlesztésre van szüksége és nem szabályok, szavak magolására, sem pedig fordításra. Ennek következtében élvezni fogja a nyelvtanulást, hiszen maga használja és sajátítja el a nyelvet a tanórán. Öröm lesz a nyelvtanulás, mert a tanórák részese lesz aktívan, kreatívan, folyamatosan. Ebben tudok segíteni élő online nyelvtanfolyamaimmal.

Jogi nyilatkozat

Adatvédelem: A feliratkozáskor kapott személyes adatokat bizalmasan kezelem, harmadik személynek nem adom át. Bővebben itt olvashatsz róla https://www.webangol.com/at/