Oszd meg másokkal is

Miért kártékony a magyar nyelvtanulóknál a magyar nyelv az angol nyelvórákon? Hogyan hat a magyar nyelv jelenléte a magyar nyelvtanulók angol nyelvóráján?

Miért kártékony a magyar nyelvtanulóknál a magyar nyelv az angol nyelvórákon? Hogyan hat a magyar nyelv jelenléte a magyar nyelvtanulók angol nyelvóráján?

Ha magyar jelen van az angol nyelvórán, akkor a tanuló mindig fordítani fog fejben, mivel ezt tanulja, ez a módszer rögzül benne. Mindig magyarul fog gondolkodni mind tudatosan és tudat alatt is. Mindig azon gondolkodik, milyen nyelvtant használjon, milyen szavakat, hogyan rakja össze a fejében a mondatokat. Sőt először magyarul gondolja ki, mit mondjon. Mivel először kigondolja magyarul, majd fejben átfordítja magyarra, és azután mond valamit, ezzel lelassul a kommunikációja. A fordítás szabotálja a nyelvtanulást, jelenléte maximálisan kártékony a nyelvórákon. Eme régi, idejét múlt, haszontalan módszer helyett új, hasznos és természetes nyelvhasználatra, az angol nyelv maximális jelenlétére van szükség.

Miért fontos, hogy hogy teljesen az angol nyelv legyen jelen a nyelvórákon?

A nyelvtanulónak angolul kell gondolkodnia magyar helyett, az angolul való gondolkodás kialakítása a cél. Ennek hiányában nincs nyelvtanulás. Nem ér célt a nyelvtanfolyam, se a nyelvtanulás, tehát sok időt és energiát veszít a tanuló. Az angolul való gondolkodás pedig csak az angol által alakítható ki. A magyar óra is magyarul van az iskolákban. Akkor az angol óra miért van magyarul angol nyelv helyett? Továbbá nap mint nap használjuk az anyanyelvünket, de nem gondolkodunk azon, hogyan beszéljünk magyarul, milyen szavakat, nyelvtant használjunk. Csak beszélünk, használjuk a nyelvet, néha még hibázunk is, de automatikusan kijavítjuk magunkat, nem félünk a hibázástól, nem tulajdonítunk neki jelentőséget, beszélünk tovább. A cél a nyelvhasználat és ez meg is van az anyanyelvünkkel. Az angol nyelvvel ugyanez a cél: a nyelvi automatizmus kialakítása a természetes tanuláson keresztül.

Mi a módja, hogy teljesen az angol legyen jelen a magyar helyett a nyelvórákon?

Teljesen ki kell hagyni a magyart a nyelvtanulásból. Se a tanfolyami tanulásban, sem az otthoni tanulásban nem szerepelhet sem a magyar nyelv, sem ilyen jellegű segédeszköz. Angol-magyar, magyar-angol szótárt, fordító programokat, vagy alkalmazást maximálisan el kell felejteni az angol nyelvtanuláshoz, mert árt a nyelvtanulásodnak. Minőségi angol nyelvű tananyagok, hanganyagok, videók, egynyelvű szótár szükséges a hatékony tanuláshoz.

 

Ez a webangol.com nyelvtanfolyamain maximálisan megtalálható, mely segítségével elsajátíthatod az angol nyelvet.

 


Oszd meg másokkal is
Shopping Cart
Scroll to Top