„Nyelvtanulásnál melyik a fontosabb: a nyelv hasznosíthatósága vagy a nyelv szeretete?”

Ki dönti el, hogy melyik fontosabb: a nyelv hasznosíthatósága vagy a nyelv szeretete?

Egyedül te döntheted el, mi hasznos neked, senki más. Hallgass mindig magadra. Ha mást hagyod, hogy döntsön helyetted, akkor neked nem biztos hogy jó lesz. Más valaki úgy dönt, ahogy ő gondolja, hogy jó lehet, de lehet ez csak számára igaz, annak ellenére, hogy segíteni akar.

Kell-e választanunk a nyelv hasznosíthatósága vagy a nyelv szeretete között?

Ha tanulunk valamit teljesen természetes, hogy hasznosítható tudást akarunk elsajátítani. Azonban ha nem szeretjük, csak erőltetjük, mert hasznosnak gondoljuk, akkor nehezen megy a tanulás és könnyen feladjuk. Vagy ha nem megfelelő módszerrel tanulunk valamit, de lehet szeretnénk ha másképp tanulnánk azt, az pedig egy félreértéshez vezethet. Jelen esetben hasznos az angol nyelv és szereted is, de ahogy tanulsz a nyelvórán: magolás-fordítás- szabályok tanulása, az nem megfelelő. Azért félreérthető ez, mert azt hiszed, hogy a te hibád, hogy nem haladsz, félelmet kelt, görcsölsz, nem megy a beszéd, próbálod összerakni a szavakat a fejedben, holott a módszerrel, tanulási kultúrával van a gond. Tehát nem kell választani a nyelv hasznosíthatósága és a szeretete között. Ha a kettőre pozitív választ adsz magadnak, akkor nyert ügyed van. Mindemellett még vizsgáld meg a tanulási módszert amivel tanulsz, az lételeme a nyelvtanulásnak. Tehát legyen hasznos is számodra és szeresd is, a kettő együtt hatékony.

Miért fontos, hogy szeressük az angol nyelvet, illetve amit tanulunk?

Ha nem szereted azt amit tanulsz, hiába tanulod, nem sajátítod el, vagy csak nagyon nehezen valamit belőle. Mindenkivel előfordult már életében, hogy olyanfajta tantárgyat tanult amit nem szeretett, de kötelező volt. Szerencsére az angol nyelv könnyen elsajátítható a megfelelő módszerrel és nagyon könnyű megszeretni. Ezek a webangol.com tanfolyamaival automatikusan létrejönnek. Sok tanuló itt szereti meg igazán a nyelvet, de nem az angol miatt, vagy nem csak az angol miatt, mert azt már szerette. Az ok hogy addig rosszul tanították nekik. Itt pedig jól érzik magukat a nyelvtanfolyamokon amellett, hogy rengeteget tanulnak, megtanulnak tanulni és megértik, mit miért csinálunk. A félelem és a görcsölés pedig nagyon rövid idő alatt köddé válik, megszűnik, a múlté. Ezeken a tanfolyamokon mindennek megvan a miértje, értelme és lényeges, hogy a tanuló is megértse ezeket, kialakuljon egy másfajta tanulási kultúra.  Angol nyelvet tanulni sokkal több mint szómagolás-fordítás. A megfelelő módszerrel olyan mértékben fejlesztheted magad, hogy nem csak a nyelvet, hanem rengeteg minden mást is tanulsz, többek között szemlélet mód váltást, személyiségfejlődés keretén belül, mindezt természetesen. Amit pedig örömmel tanulsz, azt folyamatosan tanulod, mindig profitálsz belőle és csak pozitív hatások érnek. Ezért fontos, hogy szeressük az angol nyelvet, örömmel tanuljuk azt.

Ha nem szereted az angol órákat, az a te hibád, vagyis a tanuló hibája?

Nyilván ha egy tanfolyamról beszélünk kettőn áll a vásár, sok múlik a tanulón, mennyire rendszeresen foglalkozik a nyelvvel. Azonban ha nem megfelelő, élvezetes, a tanfolyami módszer és kultúra, akkor a tanuló sem fogja élvezni, sőt a tanár sem. Sok tanár kollégámon láttam, mennyire nem élvezik a tanítást, de tudatosan nem gondolkodnak el azon hogy miért is van ez, vagy hogyan lehetne változtatni rajta. Csak sodródnak az árral. Továbbá azt a kérdést vetem itt fel, hogy ha a tanár nem élvezi a saját óráját, hogyan fogja a tanuló élvezni azt? Amikor a tanár a vezető menedzsere a tanfolyamnak, neki kell hatékony példát mutatnia. Ha ez nincs meg, márpedig a nyelvtanfolyamok többségéről hiányzik, hogyan várjuk el az eredményt a tanulótól? Ha a webangol.com weboldalon leírt módszer megvan egy szakmailag jól képzett nyelvtanárral, akkor pedig minden megvan a tanuló számára, hogy sikeres legyen. A többi rajta múlik, azonban így már nagyon könnyű a nyelvtanulás.

Én személy szerint minden tanórát élvezek, szeretem a tanfolyamaimat, mert pontosan tudom, hogy olyan tiszta értéket adok tanulóimnak, amelyet hosszú távon fognak hasznosítani az életben és profitálnak belőle. Segíthetem őket. A tanár a tanulási kultúrát kialakítva, következetes kell, hogy legyen szó szerint mindenben. A webangol.com tanfolyamain percre pontosan az óra elejétől a végéig minden feladatnak megvan a funkciója, a miértje. Mindenre szánunk időt, nem sietünk semmivel sem, hisz a lényeg az alapos tanulás és nem az hogy pl. befejezzünk egy könyvet gyorsan X idő alatt. Ilyen attitűddel természetesen az összes tanuló élvezi a tanfolyamot, hiszen örömmel járnak ide, nem éreznek nyomást, hogy időre teljesíteni kell valamit, nincs tesztelés, szódolgozat, egymás összehasonlítása, osztályzás, csak felhőtlenül élvezik a tanulást, az élő kommunikációt, a nyelvi fejlődést óráról órára.

Webangol Megoldókulcs

Ahogy itt, a honlapon megjelenő cikkekben olvashatod, melyet ajánlatos alaposan végig olvasni, a webangol.com minden nyelvtanulási problémádra megoldást nyújt az élő, beszéd centrikus magolás-fordítás mentes nyelvtanfolyamokkal. Nálunk nem csak hirdetve van a beszéd centrikus tanulás, mint a tanfolyamok 97%-nál, itt óráról órára tapasztalod, hogyan is kell angol nyelvet tanulni. Megtanulsz tanulni is. Együtt forradalmasítjuk a nyelvtanulásod, a komplett újrakezdés vár téged készen, neked csak élned kell a lehetőséggel. Ehhez itt vedd fel velem a kapcsolatot most.

Mielőtt ezt megteszed, máris adom a kulcsot ami nyitja az ajándék videós nyelvcsomagodat, mellyel egy nagy, komplex témakört tudsz feldolgozni, csak írd be az email címed itt a bal oldali ablakba, és azonnal érkezik a levelesládádba.

A zöld gombbal zöld utat kap az angol nyelvtanulás. Figyeld és vedd át a példányodat most!